glutenvrij
aantal 4 |
nagerecht |
|
midden-oosters |
glutenvrij
Verras je gasten met deze Midden-Oosterse hangop. Feestelijk en ideaal om buiten op te smikkelen. Heb je geen zomerfruit gebruik dan wat diepvries frambozen en blauwe bessen, of ga voor sappige vijgen. Dit is het favoriete condiment van Alison Roman.
kooktijd20 minutes minutes
uitlekken4 hours hours
totale tijd4 hours hours 20 minutes minutes
ingrediënten
- 1 kg volle Turkse yoghurt
- 1 el gedroogde rozenknopjes*
- 1 vanillestokje
- 8 aardbeien
- 1 el ongezouten gepelde pistachenoten
- 50 g frambozen
- 50 g granaatappelpitjes
- 2 takjes munt
- 1 el suiker
- 4 el olijfolie
instructies
- Leg een schone doek in een zeef en zet de zeef op een kom. Schep de yoghurt erin. Laat de yoghurt minstens 4 uur uitlekken. Pluk de steelaanzet van de rozenknopjes. Maal de rozenknopjes met de suiker fijn in de hakmolen van de staafmixer.
- Schep de labne uit de doek in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het stokje. Meng de vanillemerg door de labne.
- Veeg de aardbeien schoon en halveer ze. Hak de pistachenoten grof.
- Schep de labne op 4 platte schoteltjes en strijk er met de achterkant van een lepel geultjes in. Besprenkel de labne met de olijfolie en verdeel het fruit erover. Bestrooi met de munt, pistachenoten en rozensuiker.
calorieën: 460kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
* Gedroogde rozenknopjes koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en mediterrane winkels.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: maisbrood met guacamole