krabsalade met bieslook, aardappelkrokant & kaviaar

krabsalade met bieslook, aardappelkrokant & kaviaar

aantal 4 | tussengerecht, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij

Krabsalade met bieslook ken je misschien wel, maar heb je er ooit aan gedacht om het nóg specialer te maken met kaviaar en krokante aardappel? Eduardo, dé chef van Plantage Rococo: ‘Deze klassieke combi doet me denken aan een witte kerst. Een perfect hapje om mee te beginnen.’ De krabsalade kun je ½ dag van tevoren maken.

Voorbereiding:35

Totale tijd:35

Kookgerei

  • frituurpan of wok
  • evt. kookthermometer
  • evt. 4 krabschalen om de salade in te serveren

Ingrediënten

  • 1 verse levende krab, of neem 175 g kant-en-klaar krabvlees*
  • 1 sjalotje, ragfijn gesneden
  • 30 g peterselie, ragfijn gesneden
  • 75 g knolselderij, in 2 mm-blokjes
  • 1 granny smith-appel, ongeschild, in 2 mm-blokjes
  • 2 el mayonaise
  • rasp en sap van 1 biolimoen
  • 50 g crème fraîche
  • 1 bosje bieslook, ragfijn gesneden
  • 75 g vastkokende aardappel, in 2 mm-blokjes
  • zonnebloemolie, of ossenwit, om in te frituren
  • 10 g kaviaar, viswinkel of online

Instructies

  1. Breng een pan ruim water met genoeg zeezout (zo zout als de zee) aan de kook. Kook de krab 6-8 min. Koel af in een kom ijswater. Maak de krab schoon, haal het krabvlees eruit en bewaar afgedekt.
  2. Meng de sjalot, tweederde van de peterselie, knolselderij en de appel met de mayonaise, het limoensap en de -rasp, de crème fraîche en tweederde van de bieslook. Meng daarna het krabvlees erdoor.
  3. Breng in een pan een laag water met zout (1 l met 50 g zout) aan de kook. Doop de blokjes aardappel met een schuimspaan 1 sec. in het zoute water en dep ze direct droog met keukenpapier. Verhit de olie tot 180˚C en frituur de blokjes aardappel krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi daarna met zout.
  4. Schep de salade in de krabschaal, maak aan de zijkanten van de opening lijntjes bieslook, aardappelkrokantjes, bieslook en in het midden de kaviaar (zie foto).

Voedingswaarde

  • calorieën: 225 kcal
  • eiwit: 10 g
  • vet: 14 g
  • koolhydraten: 12 g

* Bestel krab bij je viswinkel of online. Je kunt ook krabscharen nemen i.p.v. een hele krab.

 

RECEPTEN, BEREIDING EDUARDO SCARDUA – RESTAURANT PLANTAGE ROCOCO FOTOGRAFIE CHANTAL ARNTS STYLING MAAIKE KOORMAN M.M.V. REPRESENTABLE.NL (SERVIES)

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens: spaghettini met krab & courgette