Tip! Houd je van de Italiaanse keuken? Leer thuis Italiaans koken met de unieke zomerbundel van delicious.academy. Bakkoning Rutger van den Broek en chef Roberta Pagnier delen hun beste recepten, heldere instructievideo’s en praktische tips. Lees meer!
Spaghettini met krab & courgette
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Krab smaakt verfijnd, licht zoet en heeft een stevige textuur. Koop vers gekookte Noordzeekrab-scharen, kraak ze en haal het vlees eruit. Of kies krabvlees uit de diepvries.
Ingrediënten
- 300 g spaghettini
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 4 scherpe chilipepers, in dunne ringetjes
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 100 ml witte wijn
- 2 middelgrote courgettes, in dunne slierten
- 3 takjes tijm, blaadjes geplukt
- 500 g krabvlees vers of diepgevroren, bij je visboer
- ½ bosje bladpeterselie, blad en steeltjes fijngesneden
- citroenpartjes, voor erbij
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook op hoog vuur. Kook de pasta hierin ¾ van de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet de pasta af en vang daarbij 500 ml van het kookwater op.
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met zware bodem op matig vuur. Bak hierin de pepers en knoflook ± 3 min. onder af en toe omscheppen tot de aroma’s vrijkomen. Schenk de wijn erbij en roer 2 min. Voeg de courgettes, tijm en 250 ml van het pastakookwater toe en breng aan de kook. Schep op hoog vuur ± 2 min. om tot de courgette gaar is. Voeg de krab, spaghettini en peterselie toe en schep nog 3 min. om tot de pasta beetgaar en goed met de saus bedekt is. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en versgemalen peper toe. Serveer met de citroenpartjes.
Voedingswaarde
calorieën: 738kcal
eiwit: 25g
vet: 40g
koolhydraten: 61g
RECEPTEN ADAM D’SYLVA FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens: pizzettes van pita met saucijzen & kruidenpesto