kip met granaatappel en watermeloensalade

glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | midden-oosters | glutenvrij
Met maar een paar ingrediënten maak je van gewone kip feestkip: zoetig met een friszuurtje en heerlijke knoflook. De salade omscheppen met kippenjus maakt het compleet.
kooktijd40 minutes
marineren + oven2 hours
totale tijd2 hours 40 minutes

ingrediënten

  • 2 el granaatappelmelasse
  • 2 tl sumak + extra om te bestrooien
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 kip van 1 4 kg, ruggengraat eruit geknipt*, geplet
  • extra vergine olijfolie, voor erover

watermeloensalade met radijs & haloumi

  • 1 el extra vergine olijfolie + extra
  • 300 g halloumi, in dikke plakjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 750 g pitloze watermeloen geschild, in blokjes
  • 20 g muntblaadjes
  • 20 g korianderplukjes
  • 1/2 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes geschaafd (liefst op de mandoline)

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de granaatappelmelasse met de sumak en knoflook en kwast de kip hier aan beide kanten royaal mee in. Leg de kip met het vel omhoog op de bakplaat en laat 1 uur marineren.
  • Besprenkel de kip met olie en bestrooi met zout en peper. Braad de kip in ± 1 uur gaar en goudbruin, bedruip hem tussentijds met de jus. De kip is gaar als er helder sap uit stroomt als je een dij op het dikste punt inprikt met een satépen.
  • Verhit voor de salade als de kip bijna klaar is de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de plakjes halloumi met een paar tegelijk in 2-3 min. rondom bruin. Schep op een bord. Neem de pan van het vuur en roer het citroensap en de knoflook door de olie in de pan.
  • Schep de meloen, haloumi, kruiden, ui-ringen en radijs op een grote schaal. Schenk de jus uit de pan erover, bestrooi met zout en peper en schep om. Leg de kip erop en bestrooi met nog wat sumak.
Voedingswaarde:
calorieën: 967kcal
|
eiwit: 65g
|
vet: 69g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* Kijk op deliciousmagazine.nl/vlinderen zie je hoe je een kip vlindert.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 9x tips – zo gebruik je je airfryer nóg beter

RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.