Vanwege de neutrale smaak van de kikkererwten, kun je er allerlei (krokante) toppings aan toevoegen: nootjes bijvoorbeeld, of spannende specerijen. Gebakken mosterdzaad, komijn en kerrieblad geven de soep een Zuid-Indiaas tintje. Terwijl een kneepje citroensap de kikkererwtensoep lekker fris en zomers maakt. Meer pit? Voeg dan wat chiliolie toe. Tip: Zonder vlees? Bak een handvol extra kikkererwten in wat olijfolie lichtbruin en krokant. Breng op smaak met zout en vervang de gegrilde kipdijfilet door de gebakken kikkererwten.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: grillpan
Ingrediënten
4tenenknoflook
5elolijfolie
500gkikkererwtenuit blik, uitgelekt
1lgroentebouillon
160gkippendijfilet
1elpijnboompitten
1bosje platte peterselie
2-3eltahini
flatbread of pitabroodjesvoor erbij
Instructies
Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Bak de knoflook ± 1 min. Schep de kikkererwten erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Kook de soep ± 15 min. zachtjes. Verhit intussen de grillpan. Bestrijk de kippendijfilet met 2 el olijfolie. Gril de kip in 10-15 min. bruin en gaar.
Verhit in de koekenpan de laatste el olijfolie. Snijd de laatste 2 tenen knoflook in dunne plakjes en bak ze in de hete olie goudbruin en krokant. Schep ze uit de pan. Bak ook de pijnboompitten in dezelfde pan goudbruin. Snijd de peterselie grof.
Voeg bijna alle peterselie toe aan de soep. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer fijn. Voeg de tahini toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
Schep de soep in 4 kommen. Verdeel de geroosterde kip met de pijnboompitten, de rest van de peterselie en de krokante knoflook over de soep. Serveer met flatbread of geroosterde pita’s.
Voedingswaarde
calorieën: 449kcal
eiwit: 18g
vet: 22g
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI