Karsu is niet alleen een begenadigd zangeres, ook in de keuken scoort ze de sterren van de hemel. Maak haar perfecte hummus met Turkse pastrami, uit Karsu’s Kitchen!
Ze is zangeres, pianiste, componiste en presentatrice en trad in meer dan 20 landen op. Van het Concertgebouw en Carnegie Hall tot uitverkochte stadions in Turkije. Al een aantal jaar kun je ook haar kookkunsten volgen bij 24Kitchen en heeft ze daar ook een reis- en kookprogramma. Karsu is altijd bezig, met muziek én koken.
Dat er een eigen kookboek zou volgen, was dan ook niet meer dan logisch. In Karsu’s Kitchen deelt ze meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze en simpele, snelle maaltijden. Verwacht persoonlijke verhalen en een culinaire reis van Istanbul naar Hatay.
Karsu’s Kitchen in delicious.
Nieuwsgierig geworden? In het mei-nummer van delicious. magazine vind je een voorpublicatie uit het boek. In een interview vertelt Karsu over hoe het boek tot stand kwam en wat bijvoorbeeld haar favoriete ingrediënt is. Ook delen we de recepten voor simit, kapuska, gekruide rijst en bulgur met linzen.
Ook online mogen we al een tipje van de sluier geven. Hieronder vind je Karsu’s recept voor hummus. Volgens haar dé perfecte hummus.
hummus met Turkse pastrami (HUMUS & PASTIRMA)
Kookgerei
- blender
ingrediënten
- 250 g kikkererwten uit blik
- 1 el citroensap
- 1 el tahin
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zout
- 2 ijsblokjes
- 10 g pijnboompitten
- 25 g boter
- 30 g pastırma
instructies
- Zeef de kikkererwten in een vergiet. Doe ze in een kom en vul die met water; spoel de kikkererwten zo twee keer af. Kneus de kikkererwten dan voorzichtig zodat de schilletjes loskomen. Vul de kom weer met water; de schilletjes komen nu bovendrijven. Haal ze eruit.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met het citroensap, de tahin, olijfolie, knoflook, gemalen komijn en het zout, en maal 4 minuten. Voeg daarna de ijsblokjes toe om het mengsel wat te laten afkoelen en smeuïger te maken. Nu nog 2 minuten doorblenderen en bam: klaar. Ja, 6 minuten precies! Dat is het geheim van mijn hummus.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Smelt in dezelfde pan de boter en bak de pastırma circa 2 minuten. Serveer het vlees met de boter en de pijnboompitten boven op de hummus.