steun de slachtoffers van de aardbeving met Karsu’s nieuwste kookboek

In de nacht van 6 op 7 februari zijn grote delen van Turkije en Syrië verwoest door een hevige aardbeving. Hulpverleners en reddingsteams zijn sindsdien actief bezig met het zoeken naar overlevenden en het bieden van hulp aan getroffen gebieden. Wil je de slachtoffers van de aardbeving steunen? Bestel het nieuwste kookboek van Karsu!

Er is nog veel onduidelijk over de exacte omvang van de schade en het aantal slachtoffers, maar verwacht wordt dat er zowel in Turkije als in Syrië enorm veel mensen zijn getroffen door de aardbeving.

Bied hulp via Karsu

Zangeres en kookboekenschrijver Karsu heeft veel familieleden in het gebied wonen. Eerder verscheen ze al in haar eigen kookprogramma: Karsu’s Turkse Keuken. De swingende, ambitieuze Turkse is kort geleden zelf nog afgereisd naar haar geboortegrond, om daar een nieuw kookprogramma op te nemen en de foto’s voor haar komende kookboek te maken. 

Met tante’s, vriendinnen en andere familieleden hield ze tot voor kort nauw contact. Samen discussieerden ze eindeloos in whatsapp-groepen over de juiste hoeveelheden kruiden en specerijen voor de gerechten in haar kookboek. 

Momenteel heeft Karsu nog niet met al haar familieleden contact kunnen leggen en wordt er onophoudelijk gezocht naar overlevenden onder het puin. Voor Karsu en alle andere mensen met familie en kennissen in het getroffen gebied is het een zware, onzekere tijd. 

Rampen hebben nooit een goede timing, maar na veel jaren veel politieke en militaire conflicten valt deze aardbeving extra zwaar. Er is veel onrust en oorlog in grote delen van Syrië, waaronder de burgeroorlog die sinds 2011 aan de gang is. Ook zijn er conflicten ontstaan tussen Turkse en Syrische regeringstroepen.

Écht goede hulp bieden

Dit maakt het bieden van hulp niet makkelijk, maar het is ook niet onmogelijk. Het sturen van fysieke hulpmiddelen is momenteel niet de meest efficiënte manier om de getroffen mensen te helpen. Zo doet een vrachtwagen met goederen vanuit Nederland en zo’n 9 dagen over om op de juiste plek te komen, waar de middelen eerst nog geïnventariseerd en vervolgens verdeeld moeten worden. 

Dat kost een hoop tijd, die de mensen daar nu niet te verliezen hebben. In plaats daarvan is het nuttiger om geld te sturen naar de getroffen regio’s, zodat instanties daar met de beschikbare middelen uit de nabijere omgeving hulp kunnen bieden. 

Kookboek met superkrachten: Karsu’s Kitchen

In de aanloop naar de lancering van haar nieuwe kookboek heeft Karsu alle winst van de pre-orders beschikbaar gesteld om de slachtoffers in Turkije en Syrië te kunnen ondersteunen. Wanneer je Karsu’s boek via haar website bestelt, steun je de slachtoffers direct op de juiste manier. Is de site van Karsu niet beschikbaar? Dan kan dit ook via de website van haar uitgever

Op 15 februari vindt er ook een landelijke actie plaats uit naam van Giro 555. De overkoepelende hulporganisaties slaan dan de handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving. Uiteraard hoef je niet te wachten tot 15 februari: je kunt nu al helpen door je (culinaire) steun te bieden via Karsu’s kookboek. 

Zo breng je niet alleen het geld naar de juiste plek, je draagt de slachtoffers en de getroffen gebieden ook nog eens een warm hart toe door de culinaire erfenis van het gebied te koesteren. Een héle goede manier om te helpen, als je het ons vraagt.

Karsu’ Kitchen

Gesigneerd kookboek met meer dan 75 recepten uit de Turkse keuken! Maak samen met Karsu een culinaire droomreis langs tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, van vega tot vis en vlees.

Van alle pre-order bestellingen vóór 7 maart gaat 100% van de winst naar de aardbeving-slachtoffers in de provincie Hatay, Turkije. De eerste 500 boeken zullen worden gesigneerd.

Bestel haar boek hier en steun de slachtoffers van de aardbeving.

karsu