mac ’n cheese met broccoli en amandel

mac ’n cheese met broccoli en amandel

Deze mac ’n cheese is alles wat je wilt van een ovenschotel: romig, knapperig en ultiem comfort food. Maar deze variant heeft nóg iets extra’s — hij zit boordevol broccoli! Zo wordt het niet alleen een favoriet bij de kinderen (want zeg nou zelf, wie kan er nee zeggen tegen gesmolten kaas en pasta?), maar ook een gerecht waar je je goed bij voelt.

Makkelijk te maken, heerlijk voedzaam en perfect voor een drukke doordeweekse avond waarop je iets hartverwarmends op tafel wilt zetten. Een familiemaaltijd waar iedereen blij van wordt!

Mac ’n cheese met broccoli en amandel

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend | amerikaans, europees | vegetarisch

Vind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel. Geraspte emmenthaler smaakt ook goed!

Kooktijd:20

oven15

Totale tijd:35

Kookgerei

  • ovenschaal, 20×30 cm

Ingrediënten

  • 500 g rigatoni of penne rigate
  • 800 g broccoli
  • 400 g crème fraîche
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 150 g stilton, verkruimeld
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g gezouten amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 tl gedroogde chilivlokken

Instructies

  1. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de broccoli schoon, verdeel in roosjes en de steel in plakjes van 2 cm. Kook de broccoli de laatste 5 min. met de pasta mee tot beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en stilton. Pers ook 2 tenen knoflook erboven en meng door elkaar.
  3. Giet de pasta met de broccoli af en doe terug in de pan. Houd wat broccoli apart en schep het room-kaasmengsel door de rest. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel de rest van de broccoli erop. Duw iets in de pasta.
  4. Bak de pasta in de oven goudbruin in 15 min. Hak intussen de amandelen en laatste teen knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de amandelen met de knoflook en de chilivlokken goudbruin.
  5. Bestrooi de pasta uit de oven met het amandelmengsel en serveer meteen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1294 kcal
  • eiwit: 50 g
  • vet: 77 g
  • koolhydraten: 92 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 12x gezonde ovenschotel