aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend |
nederlands |
voorgerecht |
feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend |
nederlands |
De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
Ingrediënten
- 300 g hertenbiefstuk aan één stuk
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 2 el olijfolie
- 200 g groene druiven
- 75 g gepelde walnoten grof gehakt
- 3 el balsamicoazijn
- 4 el extra vierge olijfolie
- 75 g veldsla gewassen
- 500 g gekookte rode bieten in partjes
Instructies
-
Dep de hertenbiefstuk droog en bestrooi met peper, zout en het vijfkruidenpoeder.
-
Verhit de olie en bak de biefstuk in ± 2 min. rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat ± 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
-
Voeg de druiven en noten toe aan het bakvet en bak ze 1 min. mee tot de velletjes van de druiven knappen. Voeg de balsamicoazijn toe. Bak nog 1 min. door en doe in een kom. Roer de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout.
-
Snijd de hertenbiefstuk dwars op de draad in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over de borden. Verdeel wat druivendressing over het hertenvlees. Meng de rest van de dressing met de bieten en de veldsla. Geef de bietensalade erbij.
Voedingswaarde
Wijntip: deTenute del Cerro Rosso di Montepulciano. Lekker kruidig, met tonen van kersen.
Recepten, bereiding, tekst: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Istock. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!