De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

wat is een 63 graden ei?

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een iets gestolde dooier en zacht, net gaar eiwit: dat is het kenmerk van het iconische 63 graden ei. Maar hoe maak je zo’n ei nu zelf? Dosia Brewer zoekt het uit.

Het zou het perfecte zachtgekookte ei zijn: gegaard op 63 graden zodat de dooier nog romig en glanzend is. In feiten is het een sous-vide bereiding. Hoe pak je dat zelf aan?

De juiste apparatuur

Met een sous-vide-apparaat of stoomoven is het appeltje- eitje! Verwarm het ei 45 min. op 63°C (zet de stoomoven op 80% of meer stoom en leg het ei op een rekje) en het resultaat is perfect gegaard.

63 graden ei in de slowcookers

Of gebruik een slowcooker en check met de keukenthermometer of je water de goede temperatuur heeft. Ook met een gewone oven en keukenthermometer kun je het ei precies goed krijgen. Verwarm je oven tot 80°C. Verwarm intussen ruim water in een stevige pan tot 64°C. Leg de eieren in de pan en zet ze afgedekt met deksel in de oven. Check na 10 min. of het water de goede temperatuur heeft en pas evt. de oventemperatuur aan. Na 45 min. is je ei klaar!

Bekijk ook: Ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

Fotografie: Chris Court