gevulde paarse zoete aardappel met zalm en zuurkool

gevulde paarse zoete aardappel met zalm en zuurkool
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRIKS | STYLING: DEBBIE DEMANGELAERE.
glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | pasen | | glutenvrij
Er zijn zoveel manieren om aardappels te eten, maar als je ze poft en dan vult, blijft de echte aardappelsmaak goed intact én voeg je naar eigen inzicht een bijpassende vulling toe, zoals zuurkool met zalm en crème fraîche.
Kooktijd30 minutes
oven45 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 4 grote of 8 kleinere paarse aardappels (vitelotte)
  • 1 tl olijfolie, om in te bakken
  • 250-300 g warmgerookte zalmfilet
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 75 ml witte wijn
  • ½ bosje dille
  • 200 ml crème fraîche + evt. extra voor erbij
  • 60 g gruyère, geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de aardappels in met wat van de olie en zout. Gaar ze ± 40 min. in het midden van de oven.
  • Kook intussen de zuurkool met de wijn afgedekt in ± 20 min. zachtjes gaar.
  • Snijd 2 takjes dille fijn. Laat de zuurkool uitlekken en meng met 125 ml crème fraîche, de helft van de gruyère en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
  • Neem de aardappels uit de oven en maak een snee over de lengte, maar snijd niet helemaal door. Schep wat aardappel- kruim los en verdeel de rest van de crème fraîche erop. Verdeel de zuurkool erover en leg op elke aardappel een stuk zalmfilet. Zet nog ± 5 min. terug in de oven. Bestrooi met de rest van de kaas en dille, zoutvlokken en wat versgemalen peper. Geef er evt. wat extra crème fraîche bij.

Voedingswaarde

calorieën: 534kcal
eiwit: 26g
vet: 33g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX | STYLING: DEBBY DE MANGELAERE.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: Wat is een 63 graden ei?