aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie. Kaas en bloemkool vormen een perfect paar. Ook in deze hartige taart.
Ingrediënten
- ½ bloemkool in roosjes
- 80 ml olijfolie
- 400 g fusilli
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 6 ansjovisfilets fijngesneden
- 1½ tl chilivlokken
- 20 g pecorino geraspt + extra voor serveren
- ½ citroen sap
- ½ bosje peterselie platte, fijngesneden
- 35 g hazelnoten blanke, geroosterd, fijngehakt
- ook nodig: bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en rooster de bloemkool 35 min. of tot het goudbruin is. Keer de roosjes halverwege.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, maar bewaar 125 ml van het kookvocht.
- Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes er 3 min. in, voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 2 min. Voeg de bloemkool, pasta, kookvocht, pecorino en citroensap toe en schep alles door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met peterselie, hazelnoten en extra pecorino.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!