Geroosterde bloemkool met chili en fusilli

Geroosterde bloemkool met chili en fusilli

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Pittige fusilli pasta met bloemkool uit de oven. Het sap van de citroen maakt het lekker fris, en de hazelnoten zorgen voor een lekkere crunch. Écht verwen-eten voor de hele familie. Kaas en bloemkool vormen een perfect paar. Ook in deze hartige taart.
Kooktijd20 minutes
Oven35 minutes

Ingrediënten

  • ½ bloemkool in roosjes
  • 80 ml olijfolie
  • 400 g fusilli
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets fijngesneden
  • tl chilivlokken
  • 20 g pecorino geraspt + extra voor serveren
  • ½ citroen sap
  • ½ bosje peterselie platte, fijngesneden
  • 35 g hazelnoten blanke, geroosterd, fijngehakt
  • ook nodig: bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bloemkoolroosjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met zout en rooster de bloemkool 35 min. of tot het goudbruin is. Keer de roosjes halverwege.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, maar bewaar 125 ml van het kookvocht.
  • Verhit de rest van de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotjes er 3 min. in, voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak nog 2 min. Voeg de bloemkool, pasta, kookvocht, pecorino en citroensap toe en schep alles door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer bestrooid met peterselie, hazelnoten en extra pecorino.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!