gegrilde mais, chipotlemayonaise en manchego

gegrilde mais, chipotlemayonaise en manchego
RECEPTEN: ELLIE & SAM STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Gegrilde mais is een perfect gerecht voor op de bbq. Je maakt ‘m extra lekker met deze pittige mayonaise en fijngeraspte manchego.

Gegrilde mais, chipotlemayonaise en manchego

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | mexicaans | glutenvrij, vegetarisch
Zo'n knetterverse gegrilde maiskolf is op zichzelf al waanzinnig lekker, maar met een lik chipotlemayonaise en fijngeraspte manchego wordt het pas echt een smaaksensatie. Zoete mais, smoky chipotle en zoute kaas, een topcombinatie!
Nog meer lekkers uit zonnig Mexico: van taco tot tortilla
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: grillpan of bbq met deksel

Ingrediënten

  • 2 chipotlepepers in adobosaus blik of pot, supermarkt
  • 150 g mayonaise
  • 4 maïskolven met blad
  • 100 g manchego fijngeraspt

Instructies

  • Verhit de grillpan of bbq met deksel.
  • Snijd de chipotles een beetje grof en meng door de mayonaise. Pel de maïskolven en vouw de buitenste bladeren naar beneden, maar laat ze wel zitten. Haal het haar eraf. Leg de maïskolven in de grillpan, maar laat de bladeren eruit hangen. Doe de deksel dicht als je de bbq gebruikt. Draai de maïskolven elke minuut tot ze rondom zijn geblakerd in 6-8 min., in de grillpan duurt dit iets langer dan op de bbq. Leg de maïskolven op een bord en bestrijk ze direct met
  • de chipotlemayo en bestrooi royaal met manchego.

Voedingswaarde

calorieën: 659kcal
eiwit: 15g
vet: 53g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: ELLIE & SAM STUDD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: dahl met kokos, maïs, kikkererwten en tahini