glutenvrij, lactosevrij, veganistisch
aantal 6 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegan
Een delizioso bijgerecht met de allerlekkerste smaken die Italië te bieden heeft: amandelen, citroen en peperoncino, oftewel chili. De amandelen worden geweekt, waardoor je ze kunt opdraaien tot een romige salsa. Dat vormt zo'n lekker contrast met de gegrilde broccolini die nog een stevige bite heeft.
Ingrediënten
- 360 g amandelen
- 1 el zeezoutvlokken
- 60 ml wittewijnazijn (4 el)
- 125 ml olijfolie
- 125 ml zonnebloemolie
- 25 g chilivlokken
- 600 g broccolini of bimi
- sap van 1 citroen
Instructies
- Doe de amandelen in een kom, overgiet met koud water en laat een nacht weken op kamertemperatuur. Giet af maar vang 200 ml van het weekwater op. Doe de amandelen met dit weekwater, het zeezout, de azijn en olijfolie in de blender en mix tot een dikke, gladde puree. Voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
- Verhit in een kleine pan de zonnebloemolie met de chilivlokken op matig vuur bijna tot het kookpunt, dan zie je luchtbelletjes ziet verschijnen. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
- Zet een pan met kokend, gezouten water op het vuur en blancheer de broccolini 2 min. Spoel daarna direct af met ijskoud water.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Schep de geblancheerde broccolini om met het citroensap en wat zout en peper. Gril ze 2 min. tot ze lichte schroeiplekjes krijgen.
- Spreid de amandelpuree uit op borden en leg de broccolini erop. Besprenkel met de chili-olie en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 780kcal
eiwit: 15g
vet: 76g
koolhydraten: 7g
RECEPTEN BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE. FOTOGRAFIE CHRIS COURT, NIGEL LOUGH. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Dit vind je vast ook lekker: comfort food op z’n Italiaans – 4x ossobuco recepten