Vega tip: Vervang de garnalen door grof gehakt gekookt ei of uitgestoken rondjes omelet.
Kooktijd25 minutesminutes
wachtend4 hourshours
Kookgerei
spuitflesje (optioneel)
Ingrediënten
1biolimoen
1elzeezoutvlokken
½sjalotje
2avocado’s
2tlmayonaise
100groze garnalen
3elolijfolie
2-3takjes basilicum
Instructies
Rasp de groene schil van de limoen. Meng de rasp met je vingertoppen door de zoutvlokken. Strooi op een bord en laat minstens 4 uur drogen. Bewaar het limoenzout afgesloten. Bewaar ook de limoen in vershoudfolie zodat deze niet uitdroogt.
Snipper het sjalotje ragfijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de limoen en de mayonaise. Schep de avocadosaus eventueel in een spuitflesje.
Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Leg de avocado- blokjes met de garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Spuit of schep er dotjes avocadosaus bij.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicumblaadjes in de hete olie snel krokant. Laat ze niet te donker kleuren, dan krijgen ze een bittere smaak.
Garneer de krans met de gefrituurde basilicumblaadjes en bestrooi met limoenzout naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 281kcal
eiwit: 6g
vet: 26g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI