De garnalencocktail mag dan een echte klassieker zijn. Met romige romige avocado(saus) en gefrituurde basilicum geef je er een spannende twist aan.
Lees ook: 28x vis voor kerst: de lekkerste voorgerechten en hoofdgerechten
Garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij
Vega tip: Vervang de garnalen door grof gehakt gekookt ei of uitgestoken rondjes omelet.
Kookgerei
- spuitflesje (optioneel)
Ingrediënten
- 1 biolimoen
- 1 el zeezoutvlokken
- ½ sjalotje
- 2 avocado’s
- 2 tl mayonaise
- 100 g roze garnalen
- 3 el olijfolie
- 2-3 takjes basilicum
Instructies
- Rasp de groene schil van de limoen. Meng de rasp met je vingertoppen door de zoutvlokken. Strooi op een bord en laat minstens 4 uur drogen. Bewaar het limoenzout afgesloten. Bewaar ook de limoen in vershoudfolie zodat deze niet uitdroogt.
- Snipper het sjalotje ragfijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de limoen en de mayonaise. Schep de avocadosaus eventueel in een spuitflesje.
- Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Leg de avocado- blokjes met de garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Spuit of schep er dotjes avocadosaus bij.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicumblaadjes in de hete olie snel krokant. Laat ze niet te donker kleuren, dan krijgen ze een bittere smaak.
- Garneer de krans met de gefrituurde basilicumblaadjes en bestrooi met limoenzout naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 281kcal
eiwit: 6g
vet: 26g
koolhydraten: 4g
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
8 x voorgerechten om vooraf klaar te maken – voor een relaxte avond