Heb je wel zin om gezellig samen te komen tijdens Pasen, maar ben je redelijk uitgekeken op een old school paastafel? Dat snappen we volkomen. Samen zijn en eten delen is reuze gezellig, maar soms snak je gewoon naar wat verandering. Move over paasbrood en gekookte eieren: het is tijd voor verfrissende recepten!
De feestelijke sfeer laten we intact, maar aan de gerechten geven we een andere draai. Pasen mag best een beetje funky zijn, het kan prima wat pit gebruiken. Lekker snacken van hartige, wereldse gerechten, waarmee je de familie ook nog eens kennis laat maken met nieuwe smaken.
Zo geef je de klassieke paastraditie een lekkere update terwijl je hem koestert. Wie wil dat nou niet?
feestelijke blini’s
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings. Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…
naar recept
preitaartjes met ham, cheddar en basilicum
Deze supersnelle preitaartjes zijn in 30 minuten klaar. Ze zijn afgekoeld ook heerlijk uit het vuistje, dus ook handig om mee te nemen naar een picknick.Gek op hartige taart? Maak dan ook eens deze tarte flambée van Janneke!
naar recept
bruschette met cannellinihummus & pancetta
Ons favoriete hapje van dit moment: knapperig brood, krokant Italiaans spek, zalvige hummus en lekker veel olijfolie.Ook lekker: bruschette met tomatenconfit en ricotta.
naar recept
spaans gevulde zoete aardappels
Met één bakplaat of in één ovenschaal kun je al een complete maaltijd maken, zoals deze overheerlijke zoete aardappels gevuld met chorizo, ui, paprika en peterselie.
naar recept
Klassieke guacamole
Guacamole zoals hij bedoeld is. In dit recept lees je precies hoe je een klassieke guacamole maakt. Lekker romig, fris en vol van smaak.
naar recept
zoete-aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie
Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak.
naar recept
flammkuchen met savooiekool
Groen, groener, groenst! Groenten vormen altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie, zo ook voor deze vega flammkuchen met savooiekool. Je maakt deze flinterdunne pizza extra lekker met posteleinpesto. Als postelein niet verkrijgbaar is, is rucola een prima alternatief!
naar recept
wortelkoekjes met yoghurt en harissa
Jill Dupleix serveert haar krokante wortelkoekjes met yoghurt en harissa. Door harissa door de yoghurt te roeren wordt deze niet alleen lekker spicy, maar ziet hij er ook super mooi uit!
naar recept
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt. Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
naar recept