Vandaag worden er in India – maar ook ver over de grenzen – duizenden kaarsjes aangestoken ter ere van Diwali. Tijdens dit Hindoestaanse lichtjesfestival wordt de overwinning van het goede over het kwade, en licht over duisternis gevierd. Vier mee met dit Indiase weekmenu.
Naast diya’s (olielampjes) draait Diwali om zogenaamde ‘mithai’: zoetige lekkernijen op smaak gebracht met kardemom en saffraan, luxe specerijen die gegeten worden tijdens speciale gelegenheden. Volgens de traditie zijn mithai ‘puur’ en worden geofferd aan de goden, en uitgedeeld onder vrienden en familie om geluk te verspreiden.
In het teken van Diwali hebben we een weekmenu samengesteld vol Indiase – of Indiaas geïnspireerde – gerechten. Van de geurige pulao van Asma Kahn tot een zoete rijstepap met kokos en kardemom. Happy Diwali!
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Ook lekker: