delicious. kookt deze week: sushi in een andere vorm & bolognese van lam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Tagliatelle lamsbolognese - delicious

Dit is onze week in 7 gerechten. Lekker veel groenten, frisse kruiden en je zet het zo op tafel.

Zin in Indiaas? We hebben een verrukkelijk lijstje gemaakt met curry’s, samosa’s en spicy dahl.

Maandag: groentekoekjes met een kick

maïsfritters met kimchi, miso & pittige mayo
Zooo lekker deze fritters, een stevige groentegerecht in een knapperig jasje. Hoewel er ook zoete fritters bestaan, serveren wij als lunch de hartige versies boordevol lentegroenten plus bijpassende sausjes. Wat dacht je van een pittige chili-mayo om je maïsfritters in te dippen?
naar recept
maïsfritters met kimchi

Dinsdag: sappige zalm en Thaise basilicum om je op te beuren

thaise salade met gekaramelliseerde zalm
Eet je op een warme dag graag een verkoelende maaltijdsalade? Dan zit je in de rijke, Aziatische keuken precies goed. Verrassend genoeg is dat niet altijd een ijskoud gerecht, maar juist lauwwarm. Met Aziatische smaakmakers en verse Thaise basilicum, munt, koriander en kaffir limoenblaadjes geef je alles nóg meer geur en smaak.
Voor dit recept karamelliseer je zalm in de oven en verdeel je deze over een kruidige salade met komkommer, tomaat en flinterdun gesneden kool.
naar recept
thaise salade zalm

Woensdag: lamsvlees is in het seizoen en heerlijk als bolognese

tagliatelle met lamsbolognese
Deze tagliatelle met lamsbolognese is vol smaak, met bijzondere twist en tóch gewoon voor doordeweeks. Je maakt hem namelijk met maar 10 ingrediënten en het staat binnen 30 minuten op tafel. Beloofd!
Ga je toch liever voor de klassieke versie? Maak dan snelle bolognese.
naar recept
Tagliatelle lamsbolognese - delicious

Donderdag: een gerecht met Franse roots

crêpe met spinazie, tomaat en ’n eitje
Vandaag doen we een vega-dag met deze heerlijke spinazie- tomaatcrêpe met een eitje erop. Een gerecht met Franse roots! Altijd fijn, met zo weinig ingrediënten zoiets lekkers maken. Binnen het halfuur klaar, dus ideaal voor een doordeweekse dag. En ook nog met een royale portie spinazie, dus met de groenten zit je goed. Bestrooi de flensjes als ze uit de oven komen met extra nootmuskaat. En maak voor toe zo’n Franse appeltaart met rozemarijnsiroop.  
naar recept
Spinazie-tomaatcrèpe - delicious

Vrijdag: supersimpele sushi, zonder dat gedoe met rolmatjes

sushiterrine met spicy zalm
Maki (rolletje), temaki (kegeltje), urmaki (inside-out)… Je hebt ze vast wel eens gezien bij het sushirestaurant of misschien zelf gemaakt. Maar heb je ooit een terrine van sushi gezien? Nou, bij dezen! Geen gedoe met rolmatjes, want deze megasushi gevuld met vis en groenten maak je heel easy in een cakeblik.
En als toetje: groene-thee-ijs!
naar recept

Zaterdag: kipsalade die iedereen lust

geroosterde-kipsalade met pompoenhummus
Zelf pompoenhummus maken lijkt misschien veel werk, maar je kunt het een dag van te voren voorbereiden. Dan hoef je het de avond zelf alleen nog maar af te maken.
Gek op hummus? Probeer één van onze vier favoriete recepten met hummus.
naar recept

Zondag: bakken met ricotta en zomerfruit (nodigen jullie ons uit?)

ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar recept
plaattaart met zomerfruit en ricotta | delicious