aantal 4 |
hapje, simpel en snel |
doordeweeks, feestelijk, voorjaar, weekend |
italiaans |
In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!
Kooktijd15 minutesminutes
Ingrediënten
8-10schuine plakjes desembaguette van 1 cm dik
2elzacht broodkruim
50gkappertjes
½teentje knoflook
½sjalot
½bosje peterselie
1-2elrodewijnazijn olijfolie
± 2 el gezouten boter
8-16ansjovisfilets
Instructies
Rooster de crostini goudbruin.
Hak met behulp van de de pulseknop het broodkruim in de keukenmachine
grof met de kappertjes, knoflook, sjalot, peterselie, azijn, 1 el water en een scheutje olijfolie. Voeg geen zout toe.
Bestrijk de crostini met een royale laag gezouten boter, schep daarop wat van de kappertjessalsa en leg er 1-2 ansjovis- filets bovenop.
Voedingswaarde
calorieën: 178kcal
eiwit: 6g
vet: 9g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN MERIJN TOL. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING ESTHER DE MUNNIK. BEREIDING YVONNE JIMMINK. M.M.V. KERAMIEKKANTOOR.COM