couscoussalade met kip, bloemkool en roomkaasdressing

couscoussalade met kip, bloemkool en roomkaasdressing
RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Psst… Meer inspiratie nodig dan alleen deze couscoussalade met kip? Bestel het juni-nummer van delicious.

Couscoussalade met kip

aantal 6 | hoofdgerecht | | |
Ga voor publieksfavorieten, deze salades vindt iedereen lekker. Handig als er veel bezoek over de vloer komt, of neem 'm mee naar een uitgebreide picknick!
Wil je nog een salade voor erbij? Wat dacht je van deze aardappelsalade met feta & chorizo?
Kooktijd40 minutes
oven20 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 225 g bloemkoolroosjes
  • 150 ml extra vergine olijfolie
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • rasp en sap van 1 (bio)citroen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 4 kippendijfilets
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 250 g verse roomkaas, op kamertemperatuur
  • 300 g parelcouscous, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • ½ bosje munt, blaadjes geplukt
  • 40 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze ± 20 min. tot ze bruin kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • Schenk 80 ml van de olie in een kleine steelpan en bak hierin de bosuitjes en knoflook al roerend 4-5 min. op laag vuur zonder ze te laten kleuren. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen. Doe de bosui-knoflookolie over in een kom en klop met de citroenrasp en het -sap, de azijn en mosterd tot een vinaigrette.
  • Besprenkel de kippendijfilets met 3 el olie, het paprikapoeder en wat zout en peper. Verhit een grote koekenpan op matig vuur. Bak de kippendijfilets in 12-14 min. goudbruin en gaar; keer ze halverwege. Laat enigszins afkoelen en snijd in plakjes.
  • Roer in een kom de roomkaas, 4 el warm water en de helft van de dille door elkaar en klop tot een gladde dressing.
  • Schep in een kom de couscous en bloemkool door elkaar en meng met de bosui-knoflookvinaigrette.
  • Bestrijk de bodem van een grote schaal met de roomkaasdressing en verdeel het couscousmengsel en de plakjes kip erover.
  • Bestrooi vlak voor serveren met de rest van de dille, munt en pecorino en maal er zwarte peper over.

Voedingswaarde

calorieën: 687kcal
eiwit: 27g
vet: 48g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 11 x recepten met (parel)couscous