glutenvrij, veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, vegan
100% plantaardig is deze lekkere zomerse rijst met venkel en pistachenoten en kort gemarineerde courgette. Twee tips:ZOETZUUR EXTRAATJE Lekker met op de barbecue gegrilde halve citroenen. Gegrilde citroenen zijn extra sappig en hebben een zoet accent: heerlijk om boven de rijst uit te knijpen.ANDERE GROENTEN In plaats van courgette kun je ook een aubergine nemen. Of probeer eens plakken pompoen, bloemkool of romanesco.Vegan taart als dessert? Hebben we voor je!
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 5 el olijfolie
- sap en rasp van 1 biocitroen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl gedroogde oregano
- 300 g wilde rijst
- 600 g venkel
- 2 tl venkelzaad
- 1 bosje dille
- 2 el kappertjes
- 75 g gepelde gezouten pistachenoten
Instructies
- Snijd de courgettes in de lengte in kwarten. Klop een marinade van 3 el olijfolie, het citroensap, de knoflook en de oregano. Wentel de courgettes erdoor en marineer ± 15 min.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm. Schaaf de venkel in dunne reepjes. Houd het eventuele venkelgroen apart.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak het venkelzaad 2 min. op halfhoog vuur. Hak de dille fijn en de kappertjes en pistachenoten grof.
- Schep de venkel door het venkelzaad en neem de pan van het vuur. Schep de dille, kappertjes en pistachenoten erdoor.
- Gril op de hete barbecue de courgette in 8 min. rondom bruin en beetgaar.
- Schep de rijst door de venkel en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de venkelrijst op 4 borden en leg de gegrilde courgette erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 565kcal
eiwit: 15g
vet: 23g
koolhydraten: 69g
STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: mais van de bbq met miso-kruidenboter