mais van de bbq met miso-kruidenboter

maiskolven met miso-kruidenboter

Maak van gewone ingrediënten iets geweldigs met bierjus, miso-kruidenboter of piri piri. Deze smaakmakers vragen maar een beetje meer voorbereiding en je resultaat wordt verbluffend. De recepten delen we in de het juni-nummer van delicious. Bestel jouw exemplaar hier:

Mais van de bbq met miso-kruidenboter

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | | | vegetarisch
Door een paar lepels miso toe te voegen aan opgeklopte boter, maak je een geweldige smaakmaker voor allerlei verschillende groenten. Zoals verse maiskolven van de bbq!
Op zoek naar nog meer lekkere bijgerechten: ijsbergsla met doperwten en muntdressing
kooktijd25 minutes
weken20 minutes
totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukentouw

ingrediënten

  • 6 maïskolven met schutbladeren*

miso-kruidenboter

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 el zure room, op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ¼ tl uienpoeder
  • 2-3 tl lichte misopasta
  • ¼ tl witte peper
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder

instructies

  • Leg de maïskolven met het blad eraan in een grote bak heet water en laat ze 20 min. weken.
  • Klop intussen de boter met de mixer 1-2 min. luchtig op. Voeg de overige ingrediënten voor de kruidenboter toe en mix ze erdoor.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Trek de schutbladeren omlaag en bind ze bij elkaar met keukentouw. Verwijder de draden. Gril de maïskolven rondom 15-20 min. tot ze gaar zijn en schroei- plekjes krijgen. Bestrijk ze vlak voor serveren met wat miso-kruidenboter en bestrooi met zeezoutvlokken en verse zwarte peper. Geef de overige kruidenboter erbij.
  • Kun je geen maïskolven met blad krijgen, dan hoef je de maïs niet eerst te weken.
Voedingswaarde:
calorieën: 409kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPT: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: maisbrood met guacamole

maiskolven met miso-kruidenboter
RECEPT: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.