citroen-rozemarijngnocchi in pittige tomatensaus

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Perfect gezelschap voor vis, vlees of als vegagerecht, deze gnocchi met lekker pittige tomatensaus! Slim en makkelijk: met kokend water uit de waterkoker (of Quooker) is tomaten pellen en gnocchi koken zo gepiept.
kooktijd1 hour 15 minutes
totale tijd1 hour 15 minutes

ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappels, geschild
  • 500 g roma-tomaten
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode peper, in ringetjes (of naar smaak meer of minder)
  • rasp van 1 biocitroen
  • 2-3 el rozemarijnnaaldjes, heel fijn gesneden + extra om te versieren
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • ± 125 g bloem + extra om te rollen
  • geraspte parmezaanse kaas, voor erover

instructies

  • Kook de aardappels in een laag water met zout in ± 20 min. gaar. Giet af en laat goed uitstomen en iets afkoelen. Kruis intussen de tomaten in en doe ze in een pan. Doe er kokend water bij en laat een paar tellen staan.
  • Giet af, pel ze en snijd in stukken. Verhit de olie in een pan en bak de ui op laag vuur ± 5 min. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomaten erbij en laat afdekt ± 30 min. Heel zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Prak intussen de aardappels heel fijn en voeg zout, peper, citroenrasp en de rozemarijn toe. Schep op je werkblad, maak een kuiltje in het midden en doe hierin de eidooier.
  • Strooi er geleidelijk en al mengend de bloem over en meng tot een zacht deeg. Laat afgedekt met een theedoek 10 min. rusten. Verdeel het deeg in 2 porties. Werk in delen. Rol op met bloem bestoven werkvlak eerst 1 portie deeg uit tot 2 lange slierten en snijd ze in stukjes van 1 à 2 cm.
  • Doe in een grote pan kokend water met 1 flinke el zout. Zet op het vuur en kook hierin de gnocchi in delen 2-3 min. tot ze boven komen drijven. Laat ze even schrikken in ijswater en doe in een schaal met de tomatensaus.
  • Rasp er parmezaanse kaas over en garneer met rozemarijn.
Voedingswaarde:
calorieën: 446kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
PRODUCTIE EN RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook deze vega polentakoekjes met paddenstoelen.

PRODUCTIE EN RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY