Deze cashewsoep met mangochutney heeft een Midden-Oosterse twist. Door de cashewnoten wordt dit gerecht extra romig en de mangochutey zorgt voor een unieke, frisse smaakbeleving. Goed van tevoren te bereiden en heerlijk voor een brunch of als voorgerecht tijdens de feestdagen! Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Voorbereiding20 minutesminutes
weken1 hourhour
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Kookgerei
staafmixer
Ingrediënten
150ggebrande cashewnoten + extra om te garneren
1elrijstolie of andere neutrale olie
1uifijngesneden
1teenknoflookfijngesneden
2tlkomijnzaad
1tlgemberpoeder
1lgroentebouillon
2-3elmangochutneypot
aleppo-peper naar smaak
1elcitroensap
plakjesknoflook en shiso-purpercress
platbroodvoor erbij
Instructies
Doe de cashewnoten in een kom en schenk er ruim kokend water over. Laat ± 1 uur weken. Giet af.
Verhit de olie in de soeppan en bak de ui op laag vuur in ± 8 min. zacht. Bak de knoflook, het komijnzaad en gemberpoeder nog 2 min. mee. Voeg de geweekte cashewnoten en de bouillon toe en kook 5 min. door.
Pureer met de staafmixer helemaal glad en romig. Breng op smaak met 2-3 el mangochutney, aleppopeper en citroensap. Verdeel over kommen en garneer met cashewnoten, extra aleppo- peper, plakjes knoflook en cress. Lekker met platbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 360kcal
eiwit: 11g
vet: 22g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
VoorbereidenMaak de soep 1 dag eerder, maar breng nog niet op smaak met de chutney, aleppo-peper en het citroensap. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm de soep op de dag zelf al roerend op. Breng dan op smaak en serveer.Meer feestelijke receptenDit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten.