butter chicken pie

Indiase pie met tandoorikip

Malse, kruidige kip onder een dakje van krokant filodeeg. Deze pie herbergt het beste van de Indiase keuken.

Wat is kip tandoori eigenlijk?

De legende van kip tandoori begint in India, waar in de stad Peshawar werd bedacht hoe ze wat extra pit aan hun kip konden toevoegen. De naam tandoori komt van tandoors: hete kleiovens waarin je alles kunt roosteren. De kip wordt voor een klassieke kip tandoori gemarineerd in yoghurt, knoflook, gember en verschillende specerijen.

Bekijk ook: 14x recepten om verrukkelijk Indiaas te koken

Recept butter chicken pie

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | indiaas |
Een pie is ideaal als je een etentje geeft: je maakt ‘m van tevoren en kunt gelijk met je gasten aanvallen!
kooktijd40 minutes
oventijd20 minutes

Kookgerei

  • ronde ovenvaste pan van 1½ l inhoud

ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 20 g verse gember, fijn geraspt
  • 1 kg kippendijen, in drieën gesneden
  • 100 g milde tandooripasta
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 100 g rode linzen
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g diepvriesspinazie
  • 75 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 9 vellen filodeeg
  • korianderblad, om erover te strooien
  • dikke yoghurt, voor erbij

instructies

  • Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Schep de ui met de knoflook en gember hierin 6-8 min. om en laat ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en voeg ze toe. Bak ze in 6-8 min. rondom bruin.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 1 el van de tandooripasta apart en voeg de rest met alle tomatenpuree, de kurkuma en de rode linzen toe aan de pan en laat 1 min. meebakken. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat de kip en linzen in ± 12 min. gaarkoken op matig tot laag vuur, waarbij je de saus laat inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer de resterende lepel tandooripasta door de gesmolten boter. Kwast elk vel filodeeg in met het botermengsel en verfrommel elk vel losjes tot een bal. Leg deze filodeegballetjes op de vulling en bak de pastei ± 20 min. tot het filodeeg goudbruin en krokant is. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad en besprenkel met yoghurt.
Voedingswaarde:
calorieën: 731kcal
|
eiwit: 43g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Indiase pie met tandoorikip