Een pie is ideaal als je een etentje geeft: je maakt 'm van tevoren en kunt gelijk met je gasten aanvallen!
Kooktijd40 minutesminutes
oventijd20 minutesminutes
Kookgerei
ronde ovenvaste pan van 1½ l inhoud
Ingrediënten
3elolijfolie
1ui,fijngesneden
2tenenknoflook,geperst
20gverse gember,fijn geraspt
1kgkippendijen,in drieën gesneden
100gmilde tandooripasta
3eltomatenpuree
1tlkurkumapoeder
100grode linzen
400gtomatenblokjes uit blik
250mlkokosmelk
200gdiepvriesspinazie
75gboter,gesmolten en afgekoeld
9vellen filodeeg
korianderblad,om erover te strooien
dikke yoghurt,voor erbij
Instructies
Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Schep de ui met de knoflook en gember hierin 6-8 min. om en laat ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en voeg ze toe. Bak ze in 6-8 min. rondom bruin.
Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 1 el van de tandooripasta apart en voeg de rest met alle tomatenpuree, de kurkuma en de rode linzen toe aan de pan en laat 1 min. meebakken. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en 100 ml water toe. Breng weer aan de kook. Draai het vuur lager en laat de kip en linzen in ± 12 min. gaarkoken op matig tot laag vuur, waarbij je de saus laat inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer de resterende lepel tandooripasta door de gesmolten boter. Kwast elk vel filodeeg in met het botermengsel en verfrommel elk vel losjes tot een bal. Leg deze filodeegballetjes op de vulling en bak de pastei ± 20 min. tot het filodeeg goudbruin en krokant is. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad en besprenkel met yoghurt.