bruschetta met gegrilde nectarine

bruschetta met gegrilde nectarine
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Een lekker hapje met sappige nectarines van de grill, ideaal voor een verjaardagsfeest of voor een uitgebreid Italiaans diner al fresco.

Julie is de vrouw die simpel & snel de lekkerste maaltijden op tafel zet. Laat je inspireren door haar crispy ravioli, tortilla’s met gegrilde maïssalade of zalm & aubergine. En voor het weekend geeft ze je een te lekker barbecue-menu. Alle recepten staan nu voor je klaar in het nieuwe nummer van delicious. Shop ‘m hier.

Bruschetta met gegrilde nectarine

aantal 4 | hapje, voorgerecht | | italiaans |
Een kleine twist op de Siciliaanse smaken waar Julie zo van houdt: zoet, zout en de nectarines van de grill geven het net dat extra zomersmoel.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: barbecue, skillet, evt. mandoline

Ingrediënten

  • 1 grote ciabatta, in 8 schuine plakken
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 8 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 el balsamico-azijn
  • 50 g rozijnen
  • 1 venkel, dun geraspt (mandoline) of flinterdun gesneden
  • 10 g peterselie, fijngesneden
  • 2 nectarines, in partjes
  • 200 g ricotta

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor. Besprenkel het brood met 2 el olijfolie en rooster op de barbecue in ± 8 min. goudbruin en krokant of bak in de oven op 200°C.
  • Bak de ui met de ansjovis in 1 el olie 10 min. in een skillet (gietijzeren koekenpan) of aluminiumschaal, voeg de balsamico, rozijnen, venkel en bijna alle peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de nectarinepartjes rondom met de rest van de olie en gril totdat er aan beide kanten mooie grillstreepjes te zien zijn.
  • Bestrijk de bruschetta’s met ricotta, beleg met het gekaramelliseerde uienmengsel, nectarines en bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarde

calorieën: 285kcal
eiwit: 9g
vet: 13g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in verschillende soorten bruschetta op een grote plank? Maak deze erbij: bruschetta met artisjokken en gekonfijte tomaat