bruschetta met gegrilde nectarine

bruschetta met nectarine

Een lekker hapje met sappige nectarines van de grill, ideaal voor een verjaardagsfeest of voor een uitgebreid Italiaans diner al fresco.

Julie is de vrouw die simpel & snel de lekkerste maaltijden op tafel zet. Laat je inspireren door haar crispy ravioli, tortilla’s met gegrilde maïssalade of zalm & aubergine. En voor het weekend geeft ze je een te lekker barbecue-menu. Alle recepten staan nu voor je klaar in het nieuwe nummer van delicious. Shop ‘m hier.

Bruschetta met gegrilde nectarine

aantal 4 | hapje, voorgerecht | | italiaans |
Een kleine twist op de Siciliaanse smaken waar Julie zo van houdt: zoet, zout en de nectarines van de grill geven het net dat extra zomersmoel.
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: barbecue, skillet, evt. mandoline

ingrediënten

  • 1 grote ciabatta, in 8 schuine plakken
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 8 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 el balsamico-azijn
  • 50 g rozijnen
  • 1 venkel, dun geraspt (mandoline) of flinterdun gesneden
  • 10 g peterselie, fijngesneden
  • 2 nectarines, in partjes
  • 200 g ricotta

instructies

  • Verwarm de barbecue voor. Besprenkel het brood met 2 el olijfolie en rooster op de barbecue in ± 8 min. goudbruin en krokant of bak in de oven op 200°C.
  • Bak de ui met de ansjovis in 1 el olie 10 min. in een skillet (gietijzeren koekenpan) of aluminiumschaal, voeg de balsamico, rozijnen, venkel en bijna alle peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de nectarinepartjes rondom met de rest van de olie en gril totdat er aan beide kanten mooie grillstreepjes te zien zijn.
  • Bestrijk de bruschetta’s met ricotta, beleg met het gekaramelliseerde uienmengsel, nectarines en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde:
calorieën: 285kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in verschillende soorten bruschetta op een grote plank? Maak deze erbij: bruschetta met artisjokken en gekonfijte tomaat

bruschetta met nectarine
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.