broodstengels met nduja-dip

broodstengels met ’nduja- sinaasappel-burratadip
aantal 8 | bijgerecht, hapje | | italiaans |
Warme broodstengels gedoopt in een romige dip met een flinke snuf pit; daar wil je de dag toch mee afsluiten? Als je niet zo van sinaasappel houdt, kun je de zest prima vervangen door citroenschil of ander citrusfruit.
VEGA TIP: vervang de ‘nduja of chorizo door vega(n) chorizo.
kooktijd35 minutes
oven + rijzen50 minutes
totale tijd1 hour 25 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 2 ovenvaste schaaltjes

ingrediënten

  • 90 g ’nduja* of chorizo
  • sinaasappelrasp, naar smaak
  • 460 g gegrilde rode paprika’s uit pot uitgelekt
  • olijfolie voor besprenkelen en invetten
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 50 g pecorino geraspt
  • 1 bol burrata
  • handjevol fijngesneden bladpeterselie voor erover

broodstengels

  • 500 g bloem + extra om te bestuiven
  • 2 tl fijn zeezout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 7 g 1 zakje gedroogde gist
  • 4 el olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 75 g groene nocellara-olijven, ontpit en in stukjes gesneden
  • maïsmeel, om te bestuiven
  • zeezoutvlokken, voor erover

instructies

  • Meng in een kommetje het lauwwarme water met de gist en suiker en laat 10 min. staan, totdat er bubbeltjes ontstaan. Doe de bloem in een grote kom en roer het zout erdoor. Voeg nu het gistmengsel en de olijfolie toe.
  • Vorm met je handen tot een deeg. Als het te droog is, voeg dan nog een beetje water toe en als het te nat is, voeg dan nog wat bloem toe. Meng de olijven erdoor.
  • Kneed het deeg 10 min. op het werk- blad tot het glad en elastisch is. Je kunt ook de keukenmachine gebruiken.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van 8×40 cm. Snijd doormidden tot twee rechthoeken van 8×20 cm. Snijd elke rechthoek in 4 repen van 2 cm breed en rol ze tot slierten. Bekleed 2 bakplaten met bak- papier. Leg de broodstengels erop, met steeds 2 cm tussenruimte. Dek losjes af met plasticfolie of een schone theedoek en laat in 15-20 min. licht rijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Besprenkel de gerezen broodstengels met een beetje olijfolie en zeezout en bak ze in 13 min. zacht en broodachtig of in 15 min. krokant. Laat afkoelen op het aanrecht.
  • Doe de ’nduja of chorizo met het sinaasappelrasp, de pecorino en bijna alle paprika’s in een keukenmachine, voeg een snufje zout toe en hak samen fijn. Schep in 2 kleine ovenschaaltjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en bosuitjes 4-5 min. tot ze licht kleuren. Verdeel over de dips in de 2 ovenschaaltjes. Snijd de resterende gegrilde paprika fijn en verdeel ook over de ovenschaaltjes. Bak de dips 15 min. tot ze door en door heet zijn. Verdeel de burrata voorzichtig over de dips, bestrooi met peterselie en serveer met de broodstengels.
Voedingswaarde:
calorieën: 472kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Nduja is pittige, smeerbare Italiaanse worst, te koop bij (Italiaanse) delicatessen- winkels.
RECEPTEN DELICIOUS. FOOD TEAM. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING OLIVIA WARDLE. BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: wat is ‘nduja? Alles over dit pittige, smeerbare worstje uit Calabrië (Italië)

broodstengels met ’nduja- sinaasappel-burratadip
RECEPTEN DELICIOUS. FOOD TEAM. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING OLIVIA WARDLE. BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.