BLT met groene tomaat & falafelkruiden

BLT met groene tomaat & falafelkruiden
Recept: Georgie Esdaile Fotografie: Nigel Lough Styling: Kirsten Jenkins
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | amerikaans | lactosevrij
Groene tomaten zijn steviger en smaken lekker fris-zuur. Perfect dus in deze BLT met romige avocado.
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el sesamzaad
  • 125 g fijne polenta
  • 1/2 tl zeezoutvlokken
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • ± 500 g grote groene tomaten, in 2 cm-plakken
  • olie, om in te bakken
  • 12 plakjes bacon
  • 8 sneden vers zuurdesembrood
  • 150 g mayonaise
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 rijpe avocado’s, in plakjes
  • 70 g toum*
  • zoetzure pepertjes, voor erbij

Instructies

  • Meng de specerijen en kruiden met het sesamzaad, de polenta, zoutvlokken en 1⁄4 tl peper. Strooi de bloem in een diep bord. Roer de eieren los in een ander diep bord.
  • Wentel de tomaat eerst door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door het polentamengsel. Verhit een bodem olie van 2 cm in een koekenpan. Bak een portie tomaat 3-4 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de plakken tomaat bakt.
  • Leg de bacon in een andere koekenpan en verhit op matig vuur. Bak de plakken zonder olie krokant in 3-4 min. Keer ze halverwege.
  • Bestrijk 4 plakken brood met mayonaise. Beleg met sla, bacon, tomaat en avocado. Besmeer de overige plakken brood met toum en dek de sandwiches ermee af. Serveer met de pepertjes.

Voedingswaarde

calorieën: 965kcal
eiwit: 23g
vet: 62g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
* Toum is een knoflookdip, te koop in de ruimgesorteerde supermarkt of oosterse supermarkt.
Recept: Georgie Esdaile | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kun je courgette ook rauw eten?