lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
amerikaans |
lactosevrij
Groene tomaten zijn steviger en smaken lekker fris-zuur. Perfect dus in deze BLT met romige avocado.
Ingrediënten
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen korianderzaad
- snufje cayennepeper
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el sesamzaad
- 125 g fijne polenta
- 1/2 tl zeezoutvlokken
- 75 g bloem
- 2 eieren
- ± 500 g grote groene tomaten, in 2 cm-plakken
- olie, om in te bakken
- 12 plakjes bacon
- 8 sneden vers zuurdesembrood
- 150 g mayonaise
- 8 blaadjes kropsla
- 2 rijpe avocado’s, in plakjes
- 70 g toum*
- zoetzure pepertjes, voor erbij
Instructies
- Meng de specerijen en kruiden met het sesamzaad, de polenta, zoutvlokken en 1⁄4 tl peper. Strooi de bloem in een diep bord. Roer de eieren los in een ander diep bord.
- Wentel de tomaat eerst door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door het polentamengsel. Verhit een bodem olie van 2 cm in een koekenpan. Bak een portie tomaat 3-4 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de plakken tomaat bakt.
- Leg de bacon in een andere koekenpan en verhit op matig vuur. Bak de plakken zonder olie krokant in 3-4 min. Keer ze halverwege.
- Bestrijk 4 plakken brood met mayonaise. Beleg met sla, bacon, tomaat en avocado. Besmeer de overige plakken brood met toum en dek de sandwiches ermee af. Serveer met de pepertjes.
Voedingswaarde
calorieën: 965kcal
eiwit: 23g
vet: 62g
koolhydraten: 73g
* Toum is een knoflookdip, te koop in de ruimgesorteerde supermarkt of oosterse supermarkt.
Recept: Georgie Esdaile | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: kun je courgette ook rauw eten?