aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
amerikaans |
lactosevrij
Groene tomaten zijn steviger en smaken lekker fris-zuur. Perfect dus in deze BLT met romige avocado.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1/2tlgemalen komijn
1tlgemalen korianderzaad
snufjecayennepeper
1tlgedroogde oregano
1elsesamzaad
125gfijne polenta
1/2tlzeezoutvlokken
75gbloem
2eieren
± 500 g grote groene tomaten,in 2 cm-plakken
olie,om in te bakken
12plakjesbacon
8sneden vers zuurdesembrood
150gmayonaise
8blaadjeskropsla
2rijpe avocado’s,in plakjes
70gtoum*
zoetzure pepertjes,voor erbij
Instructies
Meng de specerijen en kruiden met het sesamzaad, de polenta, zoutvlokken en 1⁄4 tl peper. Strooi de bloem in een diep bord. Roer de eieren los in een ander diep bord.
Wentel de tomaat eerst door bloem, dan door losgeroerd ei en tenslotte door het polentamengsel. Verhit een bodem olie van 2 cm in een koekenpan. Bak een portie tomaat 3-4 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest van de plakken tomaat bakt.
Leg de bacon in een andere koekenpan en verhit op matig vuur. Bak de plakken zonder olie krokant in 3-4 min. Keer ze halverwege.
Bestrijk 4 plakken brood met mayonaise. Beleg met sla, bacon, tomaat en avocado. Besmeer de overige plakken brood met toum en dek de sandwiches ermee af. Serveer met de pepertjes.
Voedingswaarde
calorieën: 965kcal
eiwit: 23g
vet: 62g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
* Toum is een knoflookdip, te koop in de ruimgesorteerde supermarkt of oosterse supermarkt.Recept: Georgie Esdaile | Fotografie: Nigel Lough | Styling: Kirsten Jenkins.