Lang leve banketbakkersspijs. Dat is namelijk de basis voor heel veel lekkers. Denk aan kerststollen, speculaas of andere lekkere baksels. Dit is hét basisrecept voor banketbakkersspijs.
Lees ook: zo ontdek je of er écht amandelspijs in je stol of staaf zit
Basisrecept voor banketbakkersspijs
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 500 |
|
feestdagen, feestelijk |
|
glutenvrij, lactosevrij
Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.
kooktijd50 minutes minutes
weken + rusten2 days days 12 hours hours
ingrediënten
- 125 g witte bonen
- 350 g kristalsuiker
- ½ ei
- 1 el citroensap + rasp van 1 biocitroen
- 1 tl amandelaroma
instructies
- Week de bonen 12 uur in ruim koud water. Kook de bonen in water zonder zout, na 30-45 min. zijn ze gaar maar nog wel stevig. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat helemaal afkoelen en dep droog. Pureer de bonen, suiker, het citroensap en de -rasp, een snuf zout en het amandelaroma in de kom van de keukenmachine en pureer tot grovere of fijnere massa. Laat in de koelkast het liefst nog 2 nachten rijpen.
calorieën: 370kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 1g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!