basisrecept voor banketbakkersspijs

Kerstbrood met pistachespijs

Lang leve banketbakkersspijs. Dat is namelijk de basis voor heel veel lekkers. Denk aan kerststollen, speculaas of andere lekkere baksels. Dit is hét basisrecept voor banketbakkersspijs.

Lees ook: zo ontdek je of er écht amandelspijs in je stol of staaf zit

Basisrecept voor banketbakkersspijs

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 500 | | feestdagen, feestelijk | | glutenvrij, lactosevrij
Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.
kooktijd50 minuten
weken + rusten2 dagen 12 uur

ingrediënten

  • 125 g witte bonen
  • 350 g kristalsuiker
  • ½ ei
  • 1 el citroensap + rasp van 1 biocitroen
  • 1 tl amandelaroma

instructies

  • Week de bonen 12 uur in ruim koud water. Kook de bonen in water zonder zout, na 30-45 min. zijn ze gaar maar nog wel stevig. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat helemaal afkoelen en dep droog. Pureer de bonen, suiker, het citroensap en de -rasp, een snuf zout en het amandelaroma in de kom van de keukenmachine en pureer tot grovere of fijnere massa. Laat in de koelkast het liefst nog 2 nachten rijpen.
Voedingswaarde:
calorieën: 370kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 1g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kerstbrood met pistachespijs
Recept: Dosia Brewer | Fotografie: Eric van Lokven | Bereiding: Yvonne Jimmink