snelle pasta met paddenstoelenbolognese en winterpesto

snelle pasta met paddenstoelenbolo en winterpesto

Deze snelle pasta met paddenstoelenbolognese en winterpesto kent alleen maar voordelen. Hij is namelijk helemaal vegetarisch en je zet ‘m in tegenstelling tot klassieke bolo in 20 minuten op tafel.

Meer razendsnel Italiaans? 28x snelle pasta recepten in 30 minuten

En wil je nog meer snelle gerechten om het jaar goed mee te beginnen?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Snelle pasta met paddenstoelenbolognese en winterpesto

lactosevrij, vegetarisch
aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, winter | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Boerenkool of (winter)spinazie over? Maak de boerenkoolsalade van het menu of de snelle spinazie met chili-linzen en een eitje. Het paddenstoelengehakt kun je ook zelf maken door 300 g kastanjechampignons fijn te hakken, gebruik evt. de hakmolen van de staafmixer. Kastanjechampignons zijn extra stevig en hebben een volle smaak.
kooktijd20 minuten

ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 300 g paddenstoelengehakt
  • 70 g tomatenpuree, blik
  • 100 ml soepele rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • handvol boerenkool of winterspinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 500 g verse linguine

instructies

  • Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en de fijngesneden knoflook 2 min. Voeg het paddenstoelengehakt toe en bak in 4 min. zacht en gaar.
  • Schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel en bak 1 min. Schenk de wijn erbij, roer glad en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en smoor de saus in 8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de boerenkool met de pijnboompitten, de laatste 2 tenen knoflook en 7 el olijfolie glad. Rasp de kaas. Roer 3 el geraspte kaas door de pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng door de bolognesesaus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er een lepel winterpesto op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 709kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
snelle pasta met paddenstoelenbolo en winterpesto