aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk |
hollands |
Behalve als maaltijd kun je deze aspergesoep ook als een chic voorgerecht serveren. De hoeveelheid is dan genoeg voor 6-8 personen. Ook lekker met vlokken warmgerookte zalm.
Ingrediënten
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 kg witte asperges, geschild
- 400 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
- 150 ml droge witte wijn
- 200 ml slagroom
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 el zelfrijzend bakmeel
- 3 el cress naar keuze
voorraad
- 50 g boter
- 1,5 l groentebouillon (van 2 tabletten)
Instructies
- Smelt in een soeppan 25 g boter. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Snijd de asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Schep de aspergestukjes met de aardappel door de sjalot en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
- Schenk wijn in de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de asperges en aardappel in 15 min. zachtjes gaar.
- Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Voeg de slagroom en aspergekopjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 min. zonder te koken.
- Dep de garnalen goed droog met keukenpappier. Schep ze om met het bakmeel en zout en peper naar smaak. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de garnalen 4-5 min goudbruin en krokant.
- Schep de soep in 4 kommen of soepborden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de cress. Geef er evt. geroosterde brood of boerenbrood bij.
Voedingswaarde
calorieën: 440kcal
eiwit: 11g
vet: 30g
koolhydraten: 26g
Tip: Breng voor een extra volle aspergesmaak eerst de schillen in de bouillon aan de kook – laat bij voorkeur nog 15 min. trekken – en schenk de aspergebouillon door een zeef bij de asperges.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood