aspergesoep met aardappel en Hollandse garnalen

aspergesoep met aardappel en Hollandse garnalen
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk | hollands |
Behalve als maaltijd kun je deze aspergesoep ook als een chic voorgerecht serveren. De hoeveelheid is dan genoeg voor 6-8 personen. Ook lekker met vlokken warmgerookte zalm.
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 kg witte asperges, geschild
  • 400 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cress naar keuze

voorraad

  • 50 g boter
  • 1,5 l groentebouillon (van 2 tabletten)

Instructies

  • Smelt in een soeppan 25 g boter. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Snijd de asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Schep de aspergestukjes met de aardappel door de sjalot en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
  • Schenk wijn in de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de asperges en aardappel in 15 min. zachtjes gaar.
  • Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Voeg de slagroom en aspergekopjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 min. zonder te koken.
  • Dep de garnalen goed droog met keukenpappier. Schep ze om met het bakmeel en zout en peper naar smaak. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de garnalen 4-5 min goudbruin en krokant.
  • Schep de soep in 4 kommen of soepborden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de cress. Geef er evt. geroosterde brood of boerenbrood bij.

Voedingswaarde

calorieën: 440kcal
eiwit: 11g
vet: 30g
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Tip: Breng voor een extra volle aspergesmaak eerst de schillen in de bouillon aan de kook – laat bij voorkeur nog 15 min. trekken – en schenk de aspergebouillon door een zeef bij de asperges. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood