Behalve als maaltijd kun je deze aspergesoep ook als een chic voorgerecht serveren. De hoeveelheid is dan genoeg voor 6-8 personen. Ook lekker met vlokken warmgerookte zalm.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2sjalotten,fijngesneden
1kgwitte asperges,geschild
400gkruimige aardappels, geschild, in stukken
150mldroge witte wijn
200mlslagroom
100gHollandse garnalen
1elzelfrijzend bakmeel
3elcress naar keuze
voorraad
50g boter
1,5lgroentebouillon(van 2 tabletten)
Instructies
Smelt in een soeppan 25 g boter. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Snijd de asperges in stukjes en houd de kopjes apart. Schep de aspergestukjes met de aardappel door de sjalot en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
Schenk wijn in de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de asperges en aardappel in 15 min. zachtjes gaar.
Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer. Voeg de slagroom en aspergekopjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nog 5 min. zonder te koken.
Dep de garnalen goed droog met keukenpappier. Schep ze om met het bakmeel en zout en peper naar smaak. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de garnalen 4-5 min goudbruin en krokant.
Schep de soep in 4 kommen of soepborden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met de cress. Geef er evt. geroosterde brood of boerenbrood bij.
Voedingswaarde
calorieën: 440kcal
eiwit: 11g
vet: 30g
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Tip: Breng voor een extra volle aspergesmaak eerst de schillen in de bouillon aan de kook - laat bij voorkeur nog 15 min. trekken - en schenk de aspergebouillon door een zeef bij de asperges.