In Karsu’s Kitchen deelt zangeres en kookliefhebber Karsu 75 recepten uit de Turkse keuken. Dit is haar enginar pilavi, ofwel: artisjokkenrijst!
Karsu is van alle markten thuis: begenadigd zangeres (die in 20 landen optrad, van Concertgebouw tot Carnegie Hall), presentatrice en culi in haar eigen kookprogramma’s op 24Kitchen. En nu is er haar eerste kookboek: Karsu’s Kitchen. Bomvol met de lekkerste gerechten uit de Turkse keuken.
Karsu’s Kitchen in delicious. magazine
Nieuwsgierig geworden? In het mei-nummer van delicious. magazine vind je een interview met Karsu en een aantal recepten uit het kookboek. Zo delen we de recepten voor simit, kapuska, gekruide rijst en bulgur met linzen.
Ook online mogen we ook al een recept uit het boek delen. Hieronder vind je Karsu’s recept voor artisjokkenrijst. Haar perfect hummus vind je hier.
Artisjokkenrijst (enginar pilavi) uit Karsu’s Kitchen
Ingrediënten
- 3 lente-uitjes
- 5 à 6 lepels olijfolie
- 1 winterwortel
- 3 artisjokharten, te vinden bij Turkse winkel, mag ook uit diepvries
- 100 g doperwtjes
- 100 g gewassen Turkse Baldo pirinç-rijst of risottorijst
- 250 ml water
- 10 takjes dille
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl pul biber
- ½ citroen
- 30 g granaatappelpitjes
Instructies
- Snijd de lente-uitjes fijn. Doe de olijfolie in de pan en bak de lente-uitjes 2 minuten. Snijd de wortel in kleine blokjes. Bak mee. Snijd de artisjokharten in kleine blokjes. Bak deze ook mee. Doe de doperwten erbij. Roerbak alles nog 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet nu 250 ml water in de pan, zodat alles net onder water komt te staan.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Snijd de dille fijn. Haal de pan rijst van het vuur en bestrooi met dille. Roer dit er samen met zout, peper en pul biber goed door en laat met het deksel op de pan 10 minuten rusten. Serveer met citroenpartjes en granaatappelpitjes als garnering.
Voedingswaarde
Bekijk ook: dé gebakken rijst-lijst: recepten waar je altijd zin in hebt