8x verrukkelijk koninklijk zoet

Oranje boven! Het is bijna Koningsdag, en daarom: verrukkelijke zoete recepten met een oranje randje. Want als onze koning jarig is maken we er een feestje van. En bij een feestje hoort natuurlijk taart! Pak uit met één van deze (oranje) baksels en je dag kan niet meer stuk.

Ook zo’n heimwee naar hét culi-land bij uitstek? Droom weg bij deze zoete delicious. kookvideo: Siciliaanse sinaasappelcakejes.

kruidige oranjekoek
Simpel & snel gemaakt: deze kruidige oranjekoek met een vulling van amandelspijs en sinaasappel, versierd met feestelijk oranjeglazuur. Een authentiek Hollands recept, ook zonder vulling verrassend lekker! Je bent er een half uurtje mee bezig, dan het deeg een uurtje laten rusten en dan kan de koek de oven in.
Deze feestelijke meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel wil je ook maken.
naar recept
oranje recepten koningsdag
meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel
Pak uit met deze feestelijke meringuetaart. Het schuim is heerlijk krokant en de mascarponecrème is lekker romig. Voeg als finishing touch stroperige sinaasappels en crunchy amandelen toe. Bekijk het basisrecept.
naar recept
meringuetaart - delicious
carrotcakewafels met rozenwaterfrosting
Deze carrotcakewafels met rozenwaterfrosting zijn geweldig als je een fan bent van kruidige carrotcake – en wie is dat niet! Haal je wafelijzer maar tevoorschijn. Begin evt. een dag van tevoren en laat het deeg voor de carrotcakewafels een nacht in de koelkast liggen, dan worden ze nóg lekkerder.
Of ben je meer van de hartige wafels?
naar recept
Carrotcakewafels - delicious
sinaasappelcake met jeneverfrosting
Een heerlijk gerecht geschikt voor Koningsdag! Of je op koopjesjacht gaat of de regen vermijdt en binnen blijft, deze sinaasappelcake met jeneverfrosting van delicious.friend Kirsten is altijd goed. De cake is van wortel en sinaasappel en in de frosting gaat sinaasappelrasp met een scheutje 6 jaar oude gelaagde jenever.
naar recept
misérable met sinaasappelcrème
Misérable met sinaasappelcrème is hét feestgebak in en rond Maastricht!
Twee lagen luchtig amandelbiscuit met daartussen dikke sinaasappelcrème au beurre. Romig en fris tegelijk, kortom verrukkelijk!
Maak deze makkelijke taart een dag van tevoren, dan smaakt hij nog lekkerder. Of ga voor deze sinaasappelcake met jeneverfrosting!
naar recept
Miserable sinaasappeltaart - delicious
oranje wafels met sabayon en oranjebitter
naar recept
oranjewafel - delicious
worteltaart met gember en limoen
Op zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
naar recept
worteltaart-delicious
oranjesoesjes om óp te eten!
Zijn onze oranjesoesjes niet mooi? Nog beter: ze smaken alsof er een engeltje…. Handig: de oranjesoesjes kunnen een dag van tevoren worden gemaakt, net als de citroenroom. Vul de soesjes vlak voor het serveren.
naar recept
oranje soesjes-delicious