paasbroodjes met pistachespijs & nutella-gembertwisters

paasbroodjes met pistachespijs & nutella-gembertwisters

Met pasen zet je graag veel zoetigheid op tafel. Janneke maakt broodjes met pistachespijs, heerlijk met roomboter. En voor de kids nutella-gembertwisters. En die eten we gewoon uit het handje!

Draai nog maar even door want dit vlechtbrood is ook heel erg lekker!

paasbroodjes met pistachespijs & nutella-gembertwisters

brunchgerecht (2 broodjes & 4 twisters)

60 g ongezouten gepelde pistachenoten
60 g suiker
1 el eiwit
500 g bloem
1 zakje gedroogde gist (7 g)
1 zakje vanillesuiker
2 el olijfolie
300 ml volle melk, handwarm
50 g sukade, fijngesneden
4 ingelegde gemberbolletjes met
1-2 el siroop, fijngesneden
4 el nutella
50 g poedersuiker

Maal in de keukenmachine of met de staafmixer met hakmolen de pistachenoten met de suiker fijn. Voeg het eiwit toe en laat nog even draaien tot smeuïg spijs. Verpak de spijs in plasticfolie en bewaar minstens 12 uur afgedekt in de koelkast.

Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van de bloem, gist, vanillesuiker, olijfolie, een snuf zout en de melk een soepel deeg. Laat het deeg onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 min. rijzen.

Druk het deeg plat en verdeel in 2 porties. Kneed door 1 portie de sukade – bewaar 2 tl sukade – en de gember. Halveer dit deeg weer en rol uit tot 2 ovale lappen van 15 cm. Halveer deze weer in de lengte.

Rol van de pistachespijs 4 rolletjes van 12 cm. Leg ze op de 4 deeglengtes en rol op tot rolletjes. Draai 2 deegrolletjes om elkaar heen tot één broodje.

Herhaal dit met de andere twee deegrolletjes en leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier.

Halveer ook de tweede deegportie. Rol elk deel uit tot een rechthoekige lap van 20 cm lang en halveer nogmaals in de lengte. Besmeer elke deeglap met 1 el nutella en rol vanaf de lange zijde op tot een rolletje. Halveer het rolletje in de lengte, draai de helften eerst met het snijvlak naar boven en draai ze dan om elkaar tot een getwiste streng. Maak zo nog 3 twisters en leg ze op de bakplaat. Dek af met een schone theedoek en laat nogmaals 45 min. afgedekt rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schuif de bakplaat in de oven en bak de spijsbroodjes in 20 min. en de twisters in 15 min. goudbruin en gaar. Leg ze op een rooster en laat afkoelen. Roer voor het glazuur de poedersuiker met de gembersiroop tot een glad en dik glazuur. Laat het glazuur van een lepel over de broodjes en twisters lopen. Bestrooi de broodjes met de bewaarde sukade en laat het glazuur drogen. Snijd de sukadebroodjes aan tafel in plakken en serveer de twisters erbij. Voor de kinderen ook lekker om uit de hand te eten.

Bereiden ± 40 min. / wachten ± 12 uur /± 1½ uur rijzen / oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN