Hollandse garnalenbisque met gin

Hollandse garnalenbisque met gin

aantal 4 | soep, voorgerecht | feestelijk, kerst | frans, hollands |
Deze bisque is een perfect voorgerecht voor de feestdagen. Bomvol smaak, een mooie rode kleur en ook nog snel klaar. Wij zijn gek op deze klassieker!
Deze bisque van krab met maïs is een leuke variant.
Voorbereiding30 minutes
garnalen pellen30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 400 g ongepelde Hollandse garnalen
  • 50 ml gin
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 800 ml visbouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el jonge snijbietblaadjes of 1 el shiso purple cress*
  • 1 tl roze peperbessen*
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 el bloem

Instructies

  • Pel de garnalen en gooi de koppen weg. Bewaar de pantsers en het garnalenvlees apart. Spoel de pantsers af.
  • Verhit in een soeppan de olijfolie. Snijd de sjalot fijn en bak 1 min. zachtjes. Schep de garnalenpantsers erdoor en bak 5 min. op iets hoger vuur. Blus af met de gin.
  • Schep de bloem en tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk langzaam de visbouillon erbij en klop met de garde tot een gladde en gebonden soep. Laat de soep op laag vuur 15 min. trekken.
  • Neem de soep van het vuur. Pureer de soep – mét de garnalenpantsers! – met de staafmixer. Schenk de soep door een fijne zeef in een schone pan.
  • Zet de pan terug op het vuur en verwarm de soep nog 1-2 min. Verdeel over 4 kommen of diepe borden een handje garnalen**.
  • Schenk de soep bij de garnalen en maak af met een dot crème fraîche en het snijbietblad. Kneus tenslotte de peperbessen tussen je vingers boven de soep.

Voedingswaarde

calorieën: 215kcal
eiwit: 12g
vet: 13g
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Maak de soep, laat in een bak met koud water versneld afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Bewaar ook de gepelde garnalen apart afgedekt in de koelkast.
* Shiso purple cress en roze peperbessen zijn bij veel supermarkten te koop.
**Maak met de rest van de gepelde garnalen de volgende ochtend een omelet.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!