gebakken rijst met garnalen

gebakken rijst met garnalen
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Kort in de keuken en toch smullen: wie wil dat niet? Deze gebakken rijst met garnalen is geweldig! Lekker &makkelijk met een Aziatische touch. En dat binnen 30 minuten.

Probeer ook deze gestoomde garnalendumplings.

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 eieren losgeroerd
  • 2 kleine pepers rode, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 6 bosuitjes in dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 400 g garnalen gepelde rauwe, staartjes eraan gelaten
  • 200 g rijst gaargekookt volgens de 
aanwijzingen op de verpakking
  • 80 ml sojasaus lichte
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el chilisaus zoet
  • 120 g diepvriesdoperwten
  • korianderblaadjes
  • evt. partjes limoen voor erbij

Instructies

  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en roer ze in 1-2 min. tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart. Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 min. tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2-3 min. tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 min. of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er evt. partjes limoen bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kristen Wilson. Bewerking: Ellen van Mol

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!