aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Kort in de keuken en toch smullen: wie wil dat niet? Deze gebakken rijst met garnalen is geweldig! Lekker &makkelijk met een Aziatische touch. En dat binnen 30 minuten.
Probeer ook deze gestoomde garnalendumplings.
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 3 eieren losgeroerd
- 2 kleine pepers rode, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 6 bosuitjes in dunne reepjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 400 g garnalen gepelde rauwe, staartjes eraan gelaten
- 200 g rijst gaargekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
- 80 ml sojasaus lichte
- 1 tl sesamolie
- 2 el chilisaus zoet
- 120 g diepvriesdoperwten
- korianderblaadjes
- evt. partjes limoen voor erbij
Instructies
-
Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en roer ze in 1-2 min. tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart. Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 min. tot de geuren vrijkomen.
-
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2-3 min. tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 min. of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er evt. partjes limoen bij.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kristen Wilson. Bewerking: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!