Kort in de keuken en toch smullen: wie wil dat niet? Deze gebakken rijst met garnalen is geweldig! Lekker &makkelijk met een Aziatische touch. En dat binnen 30 minuten.Probeer ook deze gestoomde garnalendumplings.
200grijstgaargekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
80mlsojasauslichte
1tlsesamolie
2elchilisauszoet
120gdiepvriesdoperwten
korianderblaadjes
evt. partjeslimoenvoor erbij
Instructies
Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en roer ze in 1-2 min. tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart. Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 min. tot de geuren vrijkomen.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2-3 min. tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 min. of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er evt. partjes limoen bij.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kristen Wilson. Bewerking: Ellen van Mol