bresaolarolletjes met gerookte-knoflookcrème en pistache

bresaolarolletjes met gerookte-knoflookcrème en pistache

glutenvrij
aantal 4 | hapje, voorgerecht | feestelijk, kerst | italiaans |
Met slechts zes ingrediënten en 20 minuten zet jij dit feestelijke voorgerecht zo op tafel. Vind je de knoflookcrème iets te sterk smaken, roer dan geknipte bieslook en fijngesneden kervel door de crème fraîche.
En voor daarna: ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maandzaadboter.
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 bol gerookte knoflook
  • 1 el gepelde gezouten pistachenoten
  • 1 el crème fraîche
  • 12 plakjes bresaola*
  • 25 g mesclun
  • 4 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Haal de teentjes knoflook los en breng ze in de schil in ruim water aan de kook. Giet ze af en breng ze met schoon water opnieuw aan de kook. Kook de knoflookteentjes zacht en gaar in 6-8 min. Maal intussen de pistachenoten in de hakmolen van de staafmixer fijn. Laat de knoflook iets afkoelen en pel ze. Prak de knoflook met de crème fraîche en breng op smaak met peper.
  • Bestrijk de bresaola dun met de knoflookcrème. Verdeel de mesclun erover en rol op. Verdeel de rolletjes over 4 borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de pistache- noten en peper naar smaak.

Voedingswaarde

calorieën: 75kcal
eiwit: 7g
vet: 4g
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Maak de gerookte-knoflookcrème en zet in de koelkast. Maal alvast de pistachenoten.
* In plaats van bresaola kun je ook naegelholt (ook wel nagelhout) nemen, dat is een beetje een Hollandse versie van bresaola.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!