7 x hapjes voor bij de borrel

Ontvang je gasten met een hapje en een drankje? Serveer appetizers om de lekkere trek op te wekken en het huis vast in heerlijke geuren te hullen. Maak vegetarische wortelkoekjes of bitterballen met serranoham en manchego. Kies voor wildzwijn-chorizoburgers met perenchutney of garnalenkroketjes. Of  serveer een mix van allerlei verschillende kleine gerechtjes op hapklare lepels.

De lekkerste kerstdrankjes vind je op deze pagina…

7 x hapjes voor bij de borrel

garnalenkroketjes met krokante peterselie
Eke: ‘Garnalenkroketjes zijn onweerstaanbaar; krokant van buiten, zacht van binnen. Eet ze met mayonaise, mosterd is te sterk.’ Toe aan variatie? Zo maak je kroketten met prei en schwarzwalder!
naar recept
garnalenkroketjes-delicious
hapjes op een lepel
Geef je een feestje met kerst of oud & nieuw? Dan zijn kleine hapjes een perfecte starter voor een feestelijke avond! Wij geven suggesties voor een aantal simpele hapjes op een lepel. Makkelijk om te maken en makkelijk om op te eten! 

Nog meer inspiratie? Maak deze feestelijke mini-blini’s
naar recept
hapjes op een lepel - delicious
wortelkoekjes met yoghurt en harissa
Jill Dupleix serveert haar krokante wortelkoekjes met yoghurt en harissa. Door harissa door de yoghurt te roeren wordt deze niet alleen lekker spicy, maar ziet hij er ook super mooi uit!
naar recept
wortelkoekjes-delicious
oesters met ceviche-relish
Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!
naar recept
oesters met jalapeños
bitterballen serranoham en manchego met aïoli
Tijdens ieder feest zijn bitterballen een succes. Al helemaal wanneer je deze zelf maakt! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze serranoham-manchegobitterballen bitterballen maakt. Je kunt ze trouwens makkelijk een paar dagen van te voren maken en invriezen! Ideaal voor een makkelijk kersthapje!
naar recept
bitterballen met serrano manchego - delicious
miniburgers met wildzwijn, chorizo en perenchutney
Deze miniburgers met wildzwijn, chorizo en chutney zijn kleine smaakbommetjes! De pittige chorizo en de fris-zoete perenchutney vormen een heerlijke combinatie! Serveer deze kleine hamburgertjes met een satéprikker als feestelijke kersthapjes!
naar recept
miniburgers wildzwijn - delicious
tempura met vijgen en kakifruit met geitenkaasdip
Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Dit past perfect bij dit hapje met tempura en hartige geitenkaasdip.
naar recept
tempura met vijgen kakifruit geitenkaas - delicious
kersthapjes