hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas

hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas

We kunnen gewoon niet langer wachten om deze hartige taart met jullie te delen. Vers uit het mediterrane nummer van delicious.: romig door de zachte geitenkaas en slagroom, pittig door knoflook, ui en groene peper, fris-kruidig door de basilicum.

Elke maand maakt delicious.friend Kirsten Eckhart een menu met een favoriet seizoensingrediënt, deze maand met basilicum en courgette. In delicious.juni 2015 vind je ook haar recepten voor kropsla met gebakken gamba’s en basilicummayo en courgettecakejes met basilicumdressing, basilicumsorbet en steranijsaardbeien.

hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas

hoofdgerecht | 4-5 personen v

1 rol koelvers bladerdeeg of 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 middelgrote courgettes (± 650 g)
evt. beetje bloem om uit te rollen
150 g ui, in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesneden
375 g zachte geitenkaas
35 g basilicum
4 eieren + 1 extra
160 ml slagroom
160 ml volle melk
ook nodig: taartvorm van 24 cm ø (evt. siliconen), ingevet met olie

Verwarm de oven voor op 190 º C.

Bekleed de vorm met het bladerdeeg, laat overtollig deeg over de rand hangen en snijd de te grote hoeken deeg iets bij. Als je van plakjes bladerdeeg uitgaat, rol ze dan net iets groter uit en zorg dat de naden elkaar in de vorm iets overlappen en druk ze vast.

Snijd of schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken van 1 – 1½ mm.

Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op, verdeel daarover wat uiringen, knoflook, groene peper, geitenkaas en basilicumblaadjes. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, probeer te eindigen met wat plakken courgette.

Meng de 4 eieren met de slagroom, melk en 2 tl zout en schenk dit gelijkmatig over de vulling.

Sla het overhangende deeg terug over de taart. Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee.

Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 min. diep goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven, laat hem eerst 10 min. rusten en snijd in punten.

Bereiden ± 45 min.  / oven ± 65 min.

RECEPT KIRSTEN ECKHART FOTOGRAAF ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI 

Dit recept verscheen eerder in delicious.