Frambozen zijn op zich al een traktatie. Maar in deze frambozenshortcake zijn ze helemaal niet te versmaden.
Frambozenshortcake
zoet | 6-8 personen
225 g blanke amandelen
75 g melkpoeder
60 g gemalen kokos
100 g rijstebloem
50 g fijne kristalsuiker
2 tl bakpoeder, gezeefd
250 ml melk
500 g ricotta
1 tl vanille-extract
2 el poedersuiker, gezeefd
450 g frambozen
160 g frambozenjam, verwarmd
Rechthoekige springvorm van 10 x 34 cm of ronde springvorm van 24 cm doorsnee
Verwarm de oven voor op 170˚C. Vet de springvorm in. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder en meng dit in een kom met melkpoeder, kokos, rijstebloem, suiker en bakpoeder. Roer de melk erdoor en druk het mengsel uit over de bodem van de vorm. Bak in 20-25 min. goudbruin en gaar en laat de bodem in de vorm afkoelen.
Draai de ricotta, vanille en poedersuiker in een keukenmachine tot een glad mengsel en strijk dit over de shortcakebodem. Leg de frambozen erop. Besprenkel de frambozen vlak voor het serveren met de verwarmde jam.
Bereiden± 25 min./oven ± 25 min.