Vanille-honing cheesecake met bramencompote

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze geweldige cheesecake gaat binnen tien minuten op. Beloofd!

 Maak ook eens deze heerlijke combi van brownie en cheesecake

vanille-honingcheesecake met bramencompote

Begin het liefst één dag van tevoren met deze taart, daar wordt de smaak beter van!

gebak (10 personen)

1 vanillestokje, zaadjes uitgeschraapt
500 g roomkaas
75 ml mascarpone
3 hele eieren
sap 1 (liefst biologische) citroen
rasp van 1(liefst biologische) limoen
150 g suiker
100 g honing
50 g bloem, gezeefd

bramenpuree
150 g verse of diepvriesbramen
20 g suiker

bodem
140 g digestive koekjes, neutraal
40 g boter, gesmolten + extra om in te vetten

Vet een taartvorm van 22 cm Ø goed in met boter.

Maal voor de bodem de koekjes in een keukenmachine tot het op grof broodkruim lijkt of druk het met de deegroller of in een vijzel fijn. Meng de koekjeskruim met de gesmolten boter en bedek de taartbodem ermee. Druk stevig aan en zet in de koeling.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook voor de bramenpuree de bramen met de suiker en twee eetlepels water een paar min. totdat het fruit zacht is. Pureer het met de staafmixer en druk de puree door een zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Meng voor de vulling de vanillezaadjes met de roomkaas en mascarpone. Klop de eieren los en meng met citroensap. Voeg 100 ml van het eimengsel toe aan het roomkaas-mascarponemengsel en meng goed tot een glad geheel.

Roer in een aparte kom de suiker, honing, bloem en de rasp van de limoen door de rest van het eimengsel en meng goed glad. Meng dit eimengsel door het roomkaas-mascarponemengsel en roer dit weer glad.

Schenk de vulling in de vorm en bestrijk met de bramenpuree. Bak de cheesecake in het midden van de oven en verlaag na 15 min. de temperatuur naar 130°C en laat nog 1 uur bakken. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 1 uur in staan, met de deur op een kiertje. Zo voorkom je dat de cheesecake instort.

Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt en in de koelkast zet. Laat de taart tenminste 12 uur, zo mogelijk een hele dag koel staan voordat je hem serveert, daar wordt deze cheesecake alleen maar lekkerder van!

Bereiden ± 30 min./ oven ± 2 uur en 15 min./ koelen minimaal 12 uur