Een kwartiertje rollen en vullen. Even wachten. En dan haal je deze knapperige custardtaartjes uit China uit de oven.
chinese custardtaartjes
gebak | 12 stuks
6 eierdooiers
100 g (fijne) kristalsuiker
150 ml slagroom
125 ml melk
1 tl vanille–extract
2 plakken koelvers bladerdeeg (20×30 cm)
extra nodig: vorm voor 12 muffins, bloem, evt. poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in.
Meng de eierdooiers met de suiker, slagroom, melk en vanille in een kan of maatbeker en zet weg.
Snijd 1 plak bladerdeeg overdwars door. Leg de twee helften op elkaar en rol ze samen vanaf de korte kant op tot een rol. Doe hetzelfde met de tweede plak deeg. Snijd iedere rol in 6 plakken. Rol elke plak op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel met een doorsnede van 10 cm.
Druk de deegcirkels in de holtes van de vorm en vul ze dan met de custard. Bak de taartjes ca. 25min. tot de randen mooi gerezen zijn en de custard goudkleurig is. Neem uit de oven en laat ze iets afkoelen. Bestrooi evt. met poedersuiker
Bereiden ± 15 min. / oven ± 25 min. d.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE ALAN BENSON STYLING DAVID MORGAN