In veel Angelsaksische landen zijn ze fan: van zoete, homemade repen. En wij begrijpen wel waarom. Je maakt een grote schaal of bakplaat vol en afhankelijk van hoe groot je groep gasten is, snijd je je plaattaart in stukken.
Ga je voor een cheesecake-variant met passievrucht, een cake met zomerfruit of een reep met lekker veel granen en en noten?
Meer inspiratie? In delicious.september delen we nog veel meer ‘in repen gesneden’. Maak bijvoorbeeld de amandel-frambozenrepen, passievrucht-citroenrepen of mueslirepen met pure chocolade, karamel en macadamia’s. Dit en nog meer recepten vind je nú in het magazine. Bestel ‘m hier!
8x zoete repen voor een grote groep
rogge-haverrepen met frambozenjam
Heb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!
naar recept
zachte pistacherepen
Let's go nuts! Voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die pistaches want je maakt er fantastische chewy repen mee. Deel ze uit of serveer zo'n zalige pistachereep naast een kop sterke koffie. Maak een zoet buffet en zet deze ma'amoul koekjes ernaast.
naar recept
bienenstich
In Duitsland drinken ze graag Kaffee und Kuchen, koffie met iets lekkers erbij. Bienenstich bijvoorbeeld: twee lagen cake met zachte vanillevla met slagroom ertussen en amandelschaafsel erop. Gaan we óók doen, megalekker!
Ben je echte koekjesbakker? Bak deze lebkuchen!
naar recept
Ben je echte koekjesbakker? Bak deze lebkuchen!
plaatkoek met vijgen en dadel
Niets zo leuk als je huis in winterse sfeer brengen en heerlijk zoet en kruidig laten geuren. Bijvoorbeeld met deze plaatkoek met vijgen en dadel! Verrassend: een royale laag zuidvruchten tussen brosse koek.
naar recept
Deense frambozenkoeken – hindbærsnitter
Van Noord-Zweden tot Zuid-Denemarken, overal in het Noorden wordt volop cake, taart en koek gebakken. Met marsepein, koffie, vanille, amandelen, kokos, bessen, frambozen en vaak volgens nationale baktradities. Maak deze Deens frambozenkoeken!
naar recept
ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit
Deze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar recept
cheesecakebars met passiefruit
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen. Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
naar recept
rabarber-hazelnoot-kruimelcake
Té lekker deze kruimelcake met rabarber. Schuif ‘m gerust doordeweeks in de oven, want hij is zo gemaakt. De frisse stengels rabarber meng je met het beslag, waardoor de cake helemaal niet zo zoet is.
naar recept
Bekijk ook: 26x makkelijke desserts voor grote groepen