nr.1 foodmagazine

9x hoofdgerechten van Yvette van Boven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yvette van Boven deelt de lekkerste gerechten met delicious.magazine. Altijd vol gezonde producten en met liefde bereid. Van vegetarisch tot recepten met vis of vlees, Yvette maakt van alle gerechten een feestje. In dit lijstje vind je de lekkerste hoofdgerechten van Yvette op een rij.

Zin in zoet? Lees hier hoe je de feestelijke walnotentaart met gegrild fruit van Yvette maakt.

9x hoofdgerechten van Yvette

vegetarische cassoulet
Yvette van Boven is groot fan van een Franse cassoulet. Nu heeft ze haar eigen, vega variant gemaakt en deelt haar recept met ons. Het vlees mis je helemaal niet door de heerlijke smaken van de gedroogde bonen, geroosterde knoflook en gekonfijte knoflook. Kortom, een groot en smakelijk feestje!
Tip: Begin de avond van tevoren met dit recept als je gedroogde bonen gebruikt of volg Yvette's snelle methode*
naar recept
cassoulet 2.0 Yvette
spaghetti vongole met gerookte paprikaboter
Spaghetti vongole: er zijn maar weinig gerechten die zo makkelijk en magisch tegelijk zijn. Yvette van Boven geeft er in het julinummer haar eigen draai aan door kokkels in plaats van vongole te gebruiken en maakt het gerecht af met gerookte-paprikaboter. Als dat geen recept voor succes is…
naar recept
kruidige kokoscurry met gebraden kip, banaan en verse bananenrelish
Banaan in een curry? Het kan! delicious. friend Yvette van Boven maakte voor haar column Yvette kookt met fruit deze kruidige kokoscurry met gebraden kip, banaan en verse bananenrelish. Inderdaad: een curry met banaan! Ook lekker: Yvette’s tarte tatin met sjalot, peer en geklopte Roquefort.
naar recept
gebraden kip met banaan in kruidige kokoscurry & verse bananenrelish
kokkels, mosselen & zeewierrisotto
Deze risotto van Yvette van Boven zit vol met heerlijke ingrediënten van de Ierse kust. Yvette: ‘De Ierse kustlijn is eigenlijk één grote supermarkt waar je gratis en voor niks een maaltje bij elkaar kunt scharrelen’
In Ierland blijven? Probeer dan ook Yvette haar recept voor crumpets.
naar recept
risotto zeewier kokkels mosselen - delicious
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort
Tarte tatin, de Franse klassieker waar we fan van blijven. Deze variant van Yvette van Boven met sjalotjes, peer en roquefort heeft meer pit maar verliest niet zijn authentieke smaak. Win-win en ó zo lekker!
Probeer ook eens deze tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus.
naar recept
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort - delicious
paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn
Paella is zó lekker, zó zomers en zó makkelijk voor veel mensen te maken. Een ideaal veel-vrienden-gerecht. Het fijne aan paella is alle ingrediënten kunnen vervangen worden door iets gelijkwaardigs: konijn door kip, zeefruit door verse vis van de markt en voeg gerust doperwten of broccoli toe. Dus trommel je vrienden op en eet, lach en feest samen!

Tafel vol met mensen? Maak twee soorten paella: één met vis en één met kip.
naar recept
paella met garnalen
gebraden kip met zeewierpesto uit Van Bovens leftovers
Eten weggooien doet Yvette van Boven liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers.
In delicious. magazine nummer 9, waar Yvette gasthoofdredacteur van is, delen we een aantal recepten uit haar nieuwe boek, waaronder deze gebraden kip met zeewierpesto. Een echte familiefavoriet en toprecept voor etentjes. Lekker met gekookte aardappeltjes erbij.
naar recept
Kip met zeewierpesto uit van bovens leftovers van yvette van boven
kleine spinazieclafoutis met brie en pecannoten
Om de show te stelen hoef je heus geen uren in de keuken te staan. Deze hartige clafoutis ziet er prachtig uit en staat binnen een uurtje op tafel. Enne… dankzij de brie en pecannoten missen je eters hun vlees of vis écht niet!
naar recept
spinazieclafoutis - delicious
stevige soep met parelgort, bospaddenstoelen en whiskey
Yvette: ‘Geen whiskey in huis – hè, echt waar? Gebruik dan droge  sherry, ook lekker hoor. Bewaar je een restje soep tot de volgende dag, giet er dan nog wat bouillon bij, want de gort neemt al het vocht op’
naar recept
yvette column parelgortsoep - delicious
cassoulet 2.0 Yvette
Recept: Yvette van Boven | Fotografie: Eric van Lokven, Oof Verschuren | (portret) Styling: Cyn Ferdinandus | Bereiding: Bart Stuart