5x de lekkerste paella

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paella wordt overal nét even anders gemaakt. Wat ze in ieder geval gemeen hebben is dat ze allemaal goedgevuld zijn en bomvól smaak zitten. Wat vooral belangrijk is bij het bereiden van paella is dat je de rijst niet roert (zoals bij risotto). Wanneer de rijst gaar is haal je de pan van het vuur en dek je hem nog tien minuutjes af met aluminiumfolie om na te laten garen.

Serveer deze snel gevulde puntpaprika’s als bijgerecht.

zeeuwse paella

Mr. Kitchen: ‘ ’s avonds maken we op het strand een authentieke Zeeuwse paella met o.a. kokkels, mosselen, Hollandse garnalen, tuinbonen en lamsvlees van Tholen. Dit vlees wordt ook wel pre-sale genoemd, vanwege de licht zilte smaak door het grazen dichtbij zee. Bij een prachtige zonsondergang eten we van unieke provincieproducten. Hier kronkelt het vruchtbare water zo dicht door ieders bestaan dat wij alle vertrouwen hebben in een duurzame toekomst. Zo kunnen nog meer generaties genieten van Zeelands Big five.’

>> naar het recept 

paprikapaella - delicious

paprika-paella met chorizo en inktvis

Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

>> naar het recept 

zarzuela - delicious

zarzuela

Wel zin in vis, maar niet in gedoe? Maak zarzuela, het zusje van paella. Echt een gerecht voor visliefhebbers en perfect om te delen. Geef er veel goed brood bij, want de saus dipt heerlijk weg.

>> naar het recept 

fideua-spaansevis-deliciousmagazine

fideuà met vis

Nu we niet op vakantie kunnen moeten we thuis maar in vakantiesferen komen. Hoe je dat doet? Ga voor gerechten uit landen rond de Middellandse Zee! Bijvoorbeeld deze heerlijke fideuà met een twist.

Ook lekker:
paprika-paella met chorizo en inktvis.

>> naar het recept 

paella met garnalen

paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn

Paella is zó lekker, zó zomers en zó makkelijk voor veel mensen te maken. Een ideaal veel-vrienden-gerecht. Het fijne aan paella is alle ingrediënten kunnen vervangen worden door iets gelijkwaardigs: konijn door kip, zeefruit door verse vis van de markt en voeg gerust doperwten of broccoli toe. Dus trommel je vrienden op en eet, lach en feest samen!
Tafel vol met mensen? Hier vind je de lekkerste paella's!

>> naar het recept 

paella met garnalen